Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αναδεικνύει το terroir της Ηπείρου το boutique οινοποιείο Zervas Winery

Η αύρα του Ιονίου που ταξιδεύει µέσα από τις εκβολές του Ποταµού Θύαµη και κατά µήκος του, οι κρύες µάζες αέρα από την οροσειρά της Μουργκάνας και το όρος Ντούλκα δηµιούργησαν το άψογο terroir και αποτέλεσαν την πηγή έµπνευσης του Γιώργου Ζέρβα για να δηµιουργήσει ένα boutique βαρυτικό οινοποιείο στη Θεσπρωτία δίπλα ακριβώς από τον ποταµό Θύαµη.

Έπειτα από δέκα χρόνια καλλιέργειας και πειραµατισµού το Zervas Winery θέτει τις βάσεις του αµπελουργικού χάρτη στη Θεσπρωτία αναδεικνύοντας τις γηγενείς ποικιλίες Ασπρούδι και Βερτζαµί µε γνώµονα την ισορροπία µεταξύ της παράδοσης και των σύγχρονων τεχνικών οινοποίησης.

Το αποτύπωµα των κρασιών του Οινοποιείου είναι η ανάδειξη του φρούτου των ποικιλιών µε φόντο εκρηκτικά µεσογειακά αρώµατα.

Red Fresh 2023, το «νιο», το πιο φρέσκο κόκκινο που κυκλοφορεί για τον τρύγο του 2023

Ένας πρωτοπόρος συνδυασµός από Βερτζαµί και από Syrah. Το κρασί που εµφιαλώνεται το Νοέµβριο της ίδιας χρονιάς, είναι το αποτέλεσµα της άψογης δουλειάς που γίνεται µέσα στο αµπέλι. Η ίδια χρονική στιγµή τρύγου και για τις δύο ποικιλίες µαζί µε τµηµατικές εκχυλίσεις δεν άφησαν χώρο για καµία απολύτως παρέµβαση. Ένα γευστικό πάρτι από ζωντανό βατόµουρο, βύσσινο, δαµάσκηνα, µαύρα σύκα, πιπέρι και καραµέλα γάλακτος. Πρόκειται για ένα φρέσκο ζωντανό και µε νεύρο κρασί σε µια εξαιρετικά περιορισµένη εµφιάλωση µόλις 1.000 φιαλών.

Επικεφαλής του οινοποιείου είναι ο Γιώργος Ζέβρας

Θύαµις, ένα διαφορετικό Ασπρούδι «terroir»

Περιγράφοντας το Θύαµις θα έλεγε κανείς πόση δυναµική έχει η ποικιλία Ασπρούδι και πώς εκφράζεται σε ένα διαφορετικό µικροκλίµα. Στο αµπελοτόπι του Θύαµη όπου το έδαφος του στα βαθύτερα στρώµατα του είναι πετρώδες και χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ύλη, εφαρµόζονται καλλιεργητικές τεχνικές που επιτρέπουν την εξαιρετικά χαµηλή στρεµµατική απόδοση, τα οποία σε συνδυασµό µε το πρωινό πέπλο οµίχλης που σκεπάζει τον αµπελώνα αλλά και το ελαφρύ αεράκι που όλη την ηµέρα κυριαρχεί, δίνουν στο κρασί µια πλούσια πανδαισία αρωµάτων από έντονα τροπικά και πυρηνόκαρπα φρούτα, φρέσκαδα µε πράσινο χαρακτήρα, τα οποία ακολουθεί ένας ουρανίσκος πολύπλοκος µε αναζωογονητική οξύτητα και ισορροπηµένη λιπαρότητα.

Το σύγχρονο Οινοποιείο Ζέβρα στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...