Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με αξιώσεις ο οινοτουρισμός στην Ελλάδα, ψηλά στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο

Γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης γνωρίζει στη χώρα μας ο θεματικός τουρισμός και ιδιαίτερα ο οινικός, με το ενδιαφέρον ξένων επισκεπτών για τις ποικιλίες και την ιστορία του οίνου σε διακριτές περιοχές της Ελλάδας να καταγράφεται ιδιαίτερα έντονο.

Αυτό εξάλλου αποτυπώνεται και στις αυξημένες κατά 41% ήταν οι διαδικτυακές αναζητήσεις για οινοτουρισμό στην Ελλάδα την προηγούμενη χρονιά, όπως προκύπτει από έρευνα της Tourix, η οποία αντανακλά την ανοδική διαδρομή της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού στη χώρα μας. Βάσει των αναζητήσεων χρηστών στην πλατφόρμα της Google, παρόμοια αύξηση, της τάξης του 42%, καταγράφεται και στις αναζητήσεις του α΄τριμήνου του 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, οι περισσότεροι υποψήφιοι επισκέπτες κάνουν αναζητήσεις γενικά για wine tours Ελλάδα (31.8%) ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν τα winetours στην περιοχή της Σαντορίνης (29.9%) Ακολουθούν οι αναζητήσεις για wine tour στην Κρήτη (10.2%), ενώ την πρώτη πεντάδα με τις περιοχές που αναζητούν περισσότερο οι χρήστες για wine tour συμπληρώνουν η Αθήνα (9.8%) και η Νεμέα (7%).
Σύμφωνα με τον ο José Antonio Vidal, ιδρυτής – πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Παγκοσμίου Οργανισμού Οινοτουρισμού (GWTO) η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο υποσχόμενους και ανερχόμενους οινοτουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Κατά τον ίδιο, η χώρα μας διαθέτει περισσότερες από 300 ποικιλίες δικών της σταφυλιών και αμπελώνες 150.000 εκταρίων περίπου, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο, ενώ ξεχωρίζει κάποιες περιοχές με ιδιαίτερο αποτύπωμα στο ελληνικό οινικό στερέωμα ήτοι: Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, νησιά του Αιγαίου (Σαντορίνη, Σάμο και Λήμνο) καθώς και τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Αττική. Σε ό,τι αφορά, δε, τη Νότια Ελλάδα ξεχωρίζουν περιοχές όπως η Κρήτη, Πελοπόννησος και Κεφαλονιά.
Επίσης, πολύ δημοφιλές και πιο προσφιλές στην Ελλάδα, είναι το μοντέλο που επικεντρώνεται στην επίσκεψη στα οινοποιεία όπου σε κάθε επίσκεψη σε αυτά ο επισκέπτης βιώνει μια ολιστική εμπειρία, που περιλαμβάνει γαστρονομία, γνώση της ιστορίας της περιοχής κλπ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...

REPORTS

Καθώς η ζήτηση για λευκά κρασιά συνεχίζει να αυξάνεται στην Ασία και οι τιμές για τα κόκκινα κρασιά της Βουργουνδίας εκτοξεύονται, τα κρασιά του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...