Στην ημερίδα-workshop συμμετέχουν επιστήμονες και ειδικοί από περιοχές παραγωγής Μαλαβαζία οίνου στην Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Κροατία, μεταφέροντας εμπειρίες και καλές πρακτικές τους για το αμπέλι και τον οίνο, την γαστρονομία και την γεύση, την ιστορία και την παράδοση, την ανάδειξη και την προβολή του μύθου του Μαλβαζία και την προώθηση του οινοτουρισμού.
Παράλληλα θα διοργανωθούν θεματικά εργαστήρια Οινοτουρισμού για τις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού, ως εξής:
Πρώτο εργαστήριο
Χρόνος: ΣΑ 10/06, ώρα 13:00, Ναός Αγ. Νικολάου, Κάστρο Μονεμβασίας.
Τίτλος: «Γαστρονομία, εστίαση και οινοτουρισμός».
Περιγραφή: Στρογγυλό τραπέζι με Γιώργο Πίττα, Δημοσιογράφος, συγγραφέας γαστρονομίας και Γεωργία Κουτσούκου, Σεφ, αρθρογράφος Γαστρονομίας
Δεύτερο εργαστήριο
Χρόνος: ΣΑ 10/06, ώρα 13:00, Τόπος: Ναός Αγ. Νικολάου, Κάστρο Μονεμβασίας.
Τίτλος: «Οινοτουρισμός, δικτύωση και προβολή». Στρογγυλό τραπέζι
Στρογγυλό τραπέζι με Anna Grimau, εκπρόσωπος Malvasia de Sitges Interpretation Centre (παράδειγμα Malvasia de Sitges), Πόπη Βολιτάκη, Οινοποιός, μέλος Δικτύου Wines Of Crete (παράδειγμα Δρόμοι κρασιού Κρήτης), Ivan Maric, Διευθυντής Vinistra (παράδειγμα Malvasia of Istria)