Ένα κρασί ανοιχτό αχυροκίτρινο με πρασινωπές αποχρώσεις, το Pignoletto Classico dei Colli Bolognesi έχει λεπτό χαρακτήρα και απολαυστικά αρώματα κρίνου της κοιλάδας, χαμομηλιού, λευκού ροδάκινου και γκρέιπφρουτ, με μια δροσερή απαλή πικρή επίγευση αμυγδάλου και εσπεριδοειδών.
Συνδυάζοντας μια φαινομενική τραχύτητα με την κρυφή τρυφερότητα και απαλότητα είναι το χαρούμενο Sangiovese di Romagna. Αυτό το DOC κυκλοφορεί επίσης στην αγορά με τη νέα συλλογική επωνυμία Rocche di Romagna, η οποία εμφανίζει 16 διαφορετικά terroirs (υποζώνες) και ταιριάζει φανταστικά με μια κλασική χειροποίητη ταλιατέλα με ραγού.
Το γηγενές Pagadebit. Ένα πανέμορφο ποώδες και κράταιγο λευκό κρασί, ιδιαίτερα καλό για κάποιον, που προτιμά ένα ελαφρύ δείπνο με θαλασσινά.
Με ιστορία άνω των δύο χιλιάδων ετών, η ονομασία Albana di Romagna παράγει ένα έντονο, δομημένο λευκό κρασί που μπορεί επίσης να βρεθεί σε ξηρή και πολύ συχνά μουσκεμένη (σχεδόν πορτοκαλί) εκδοχή με φανταστική αλατότητα ή στο πιο παραδοσιακό γλυκό εκδοχή.
Αν έχετε διάθεση για τσιμπήματα, τότε το Pignoletto αποτελεί την τέλεια ευκαιρία. Αυτή η ποικιλία σταφυλιού, επίσης γνωστή ως Grechetto Gentile, μπορεί να προσφέρει ευκίνητα και τραγανά λευκά καθώς και ζουμερά και τραγανά αφρώδη κρασιά που φημολογείται ότι απολάμβανε ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος.
Τέλος, ολοκληρώνοντας, κάποιος θα μπορούσε να εξετάσει τα κρασιά του Lambrusco DOC – αν και η ονομασία δεν έχει επηρεαστεί τόσο άσχημα, υπάρχουν ακόμα πολλά οινοποιεία που παράγουν αυτό το αρχαίο κρασί που έχουν αμπελώνες στις πλημμυρισμένες περιοχές. Θα μπορούσατε να επιλέξετε από τη μεγάλη αλατούχα οξύτητα ενός DOC Sorbara Lambrusco ή την κορεσμένη εκχύλιση βαθύ μωβ μιας εξαιρετικής Grasparossa di Castelvetro DOC.
ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com