Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Άρωμα και γεύση Ελλάδας με ψάρι και κρασί στη Seafood Expo Global στη Βαρκελώνη

Γαστρονομικές δημιουργίες πρωτότυπες συνταγές με τσιπούρα, λαβράκι, κρανιό, φαγκρί βραχύπτερο μοναδικά συνδυασμένες με μια πλειάδα από αξιόλογες ελληνικές οινικές δημιουργίες από τον ελληνικό αμπελώνα είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες στη Seafood Expo Global, Βαρκελώνη, 25 – 27 Απριλίου 2023. Εξάλλου, όπως φάνηκε στην έκθεση, ψάρι και κρασί, μια μοναδική στο είδος συνέργεια, που ανοίγει δρόμους και κερδίζει εντυπώσεις.

Πρεσβεύοντας ότι οι συνέργειες με άλλα προϊόντα πολλαπλασιάζουν την αξία του Ελληνικού Ψαριού, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ διοργάνωσε φέτος μια μοναδική στο είδος της εκδήλωση στον κόσμο της θάλασσας, με θέμα “Συνδυάζοντας το Ελληνικό Ψάρι Fish from Greece με το Ελληνικό Κρασί” με τη συνεργασία του chef κ. Παναγιώτη Γιακαλή και του Wine & Spirits Communicator κ. Θόδωρου Λέλεκα. «Σήμερα προσφέρουμε στους επισκέπτες μας ότι καλύτερο παράγει η Ελληνική θάλασσα και η Ελληνική γη.», ανέφερε σχετικά ηΙσμήνη Μπογδάνου Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΕΛΟΠΥ.

Τα καθημερινά  γαστρονομικά live cooking sessions στο  περίπτερο της ΕΛΟΠΥ, προσέλκυσαν πολλούς Έλληνες και ξένους επισκέπτες, καθώς ο διακεκριμένος Έλληνας Chef κ. Κωνσταντίνος Βασσάλος με το επιτελείο του ετοίμαζε καθημερινά γευστικούς μεζέδες με τα κύρια είδη που παράγουν τα 20 Μέλη της ΕΛΟΠΥ, τσιπούρα, λαβράκι, κρανιό και φαγκρί βραχύπτερο.

Να σημειωθεί ότι σταθερά η ΕΛΟΠΥ δίνει το παρόν στην πιο σημαντική διεθνή έκθεση ιχθυηρών. Βασικοί πυλώνες συμμετοχής:

  • Η εξωστρέφεια, η καινοτομία, η επαφή με πελάτες και συνεργάτες, οι εμπορικές συμφωνίες, οι νέες τάσεις της αγοράς.
  • Η στήριξη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), με δυνατή εκπροσώπηση υψηλόβαθμων στελεχών.
  • Η εκπροσώπηση της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη μέσω του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’, Επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ Μαδρίτης.

«Το πρόγραμμα δράσης που έχει εκτελέσει η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) τα τελευταία 6 χρόνια, έχει αναδείξει τον ηγετικό ρόλο που έχει το Ελληνικό Ψάρι μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας από άποψη ποιότητας και θρεπτικής αξίας σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.» Με αυτήν τη φράση του ο κ. Απόστολος Τουραλιάς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της  ΕΛΟΠΥ, συνοψίζει τη δυναμική της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και τη σημασία που έχει να συμμετέχει δυναμικά και αποτελεσματικά σε μεγάλες ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις.

Στην Seafood Expo Global, που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη 25 – 27 Απριλίου 2023, η ΕΛΟΠΥ συμμετείχε με περίπτερο 300τμ σε κύριο σημείο της έκθεσης, όπου φιλοξένησε τα Μέλη της, εκθέτες και επισκέπτες, προσδίδοντας κύρος και προστιθέμενη αξία στον κλάδο και την Ελλάδα.

Την EΛΟΠΥ τίμησαν με την παρουσία τους τα υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γενική Διευθύντρια Αλιείας κα Πέτρου, Επικεφαλής Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας κα Γιόκαλα, Διευθυντής Αλιευτικής Πολιτικής και Αξιοποίησης Προϊόντων Αλιευτικής Παραγωγής κ. Καμπόλης και κορυφαία στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων. Την Ελληνική Πρεσβεία στη Μαδρίτη εκπροσώπησε ο κ.   Παντελής Γκάσιος, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’, Επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ Μαδρίτης.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Wine Paris 2025 πρόκειται να μετατρέψει το Παρίσι σε παγκόσμιο κόμβο για το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά από τις 10 έως τις...

REPORTS

Το Crystal Springs της Napa Valley AVA γίνεται η 18η επίσημη ονομασία της διάσημης αμπελουργικής περιοχής. Η νέα AVA χωροθετείται σε μια λοφώδη περιοχή...

REPORTS

Οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) συνεχίζουν να επηρεάζουν το εμπόριο κρασιού με νέους και συναρπαστικούς τρόπους. Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να διαδραματίσει βασικό...

REPORTS

Ο François Bouteille ανέλαβε τη θέση του διευθυντή και ο Bertrand Minchin τη θέση του συμπροέδρου του Bureau Interprofessionnel des Vins du Centre-Loire (BIVC).

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 10 Νοεμβρίου συμμετέχουν τα οινοποιία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας.

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...