Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Υψηλές απαιτήσεις για premium οίνο στην έκθεση που ένωσε παλιό και νέο κόσμο

Από τη Napa Valley στην Βουργουνδία, τα αμπελοτόπια της οικογένειας Torres στην Ιβηρική και έπειτα Τοσκάνη, Σικελία αλλά και τα πλέον εξωστρεφή ελληνικά οινοπέδια, εκατοντάδες ήταν τα ερεθίσματα που δέχθηκαν οι επισκέπτες του Cellier Wine Fair την Κυριακή 26 Μαρτίου, σε μια έκθεση που έπειτα από μια τριετή απουσία, συνάντησε το αναβαθμισμένο ενδιαφέρον και απαιτήσεις του εγχώριου κοινού.

Νέες κυκλοφορίες του παγκόσμιου αμπελώνα, σύγχρονοι οινικοί άθλοι και καινούριες ετικέτες του σύγχρονου ελληνικού κρασιού που θα συζητηθούν τους επόμενους μήνες, έδωσαν τον τόνο στο 15 Cellier Wine Fair που υποδέχθηκε πάνω από 2.500 επισκέπτες σε δύο ειδικά διαμορφωμένα Hall του Divani Caravel Hotel.

Domaine Génot-Boulanger, Marchesi Antinori, Familia Torres, ο αντισυμβατικός Gérard Bertrand, δημιουργήματα του καινοτόμου Robert Mondavi από τη Napa Valley αλλά και οι γκράπες του Jacobo Poli είναι μερικά μόνο από τα δυνατά χαρτιά που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο των Cellier και για τις ανάγκες της έκθεσης, άνοιξαν απλόχερα εκατοντάδες φιάλες.

Σε περίοπτη θέση, τα κρασιά του Gérard Bertrand, και το ακριβοθώρητο ροζέ Clos du Temple που κατακτά με συνέπεια διακρίσεις σε κορυφαίους διαγωνισμούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια που κυκλοφορεί στην αγορά. Άλλωστε, πρόκειται για ένα εγχείρημα για το οποίο ο θρυλικός οινοποιός επιστράτευσε σύνθετα αρχιτεκτονικά concepts προκειμένου να εφαρμόσει και το τελευταίο γράμμα του νόμου της βιοδυναμικής, από το χωράφι μέχρι την παλαίωση του οίνου στις ειδικά διαμορφωμένες πυραμίδες – δεξαμενές.

Από τον ελληνικό αμπελώνα, ιδιαίτερα εμφανής ήταν η παρουσία της Σαντορίνης που εκπροσωπήθηκε από το Κτήμα Σιγάλα, το Anydrous, τη GAIA wines, την Tselepos Wines, την Boutari, παρούσα και η Νεμέα του Παπαϊωάννου και του Παλυβού, ενώ τη Νάουσα και το Αμύνταιο εκπροσώπησαν το κτήμα Κυρ Γιάννη που παρουσίασε και μια νέα singlevineyard Μαλαγουζιά 2022 Μπάρα και το Κτήμα Alpha. Kτήμα Kitrvs, Αντωνόπουλος και Χατζημιχάλης έδωσαν νότες από Πιερία, Αχαΐα και Κεντρική Ελλάδα αντίστοιχα, ενώ αρκετοί επισκέπτες στάθηκαν και στα αποστάγματα της οικογένειας Σπυρόπουλου.

Τα περίπτερα των εκθετών, πλαισίωσαν προτάσεις με 0% αλκοόλ και αρκετές φυσαλίδες, αλλά και αποστάγματα που προορίζονται για βάση σε νέους τύπους cocktail, όπως το αρωματισμένο τσίπουρο O/PURIST, η συνταγή του οποίου ακολουθεί τα μυστικά του ούζου κατά τη δεύτερη απόσταξη, ενώ ειδικά masterclasses ήρθαν να επικυρώσουν τον χαρακτήρα της πιο premium οινικής έκθεσης στην Αθήνα που για χρόνια κρατούν τα Cellier, με την προσέλευση και τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων να είναι διάχυτος στην περίπτωση του «μαθήματος» στον αυστριακό αμπελώνα με τα κρασιά του κτήματος Schloss Gobelsburg.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...

REPORTS

Καθώς η ζήτηση για λευκά κρασιά συνεχίζει να αυξάνεται στην Ασία και οι τιμές για τα κόκκινα κρασιά της Βουργουνδίας εκτοξεύονται, τα κρασιά του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...