Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Sphinx, το πρώτο ελληνικό draught sparkling wine από τον οίκο Oinovation

Το παρών έδωσε ο οίκος Oinovation στο Athens Bar Show 2022, όπου παρουσίασε τον πρώτο draught αφρώδη οίνο.

«Η εταιρεία μας παρουσιάζει τον πρώτο draught αφρώδη οίνο με την επωνυμία Sphinx τον οποίο λανσάραμε φέτος, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στην αγορά. Κατά την παραγωγή του δεν χρησιμοποιείται γυαλί, καθιστώντας το περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο προϊόν» αναφέρει στο FOODReporter ο Νίκος Καβούνης, ιδρυτής της επωνυμίας Chimera & Sphinx της εταιρείας Oinovation.

Η Sphinx, είναι το πρώτο draught sparkling wine, που έχει παραχθεί με δευτερογενή ζύμωση στη δεξαμενή, από Αθήρι Ρόδου και διατίθεται σε 20lt βαρέλι, μίας χρήσης.«Παράλληλα, προβάλλουμε και την Chimera Sparkling, ένα καινοτόμο προϊόν το οποία παράγεται με την μέθοδο της Καμπανίας» συμπληρώνει ο ίδιος. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα κρασιά Chimera ενσωματώνουν εμβληματικά συνδυασμούς ποικιλιών όπως η Μαλαγουζιά, το Αθήρι, το Chardonnay και το Ασύρτικο από αμπελώνες της Ρόδου και άλλων περιοχών με την προσθήκη οργανικού σαφράν.

 

Πηγή: FOODReporter

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια αγορά κρασιού έχει δει μια σημαντική αύξηση της δημοτικότητας των ροζέ κρασιών από την Προβηγκία της Γαλλίας. Δύο ονόματα...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Για 70 χρόνια, οι αμπελώνες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία έχουν βιώσει μεγαλύτερες αυξήσεις θερμοκρασίας από άλλους αμπελώνες στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Για 70 χρόνια, οι αμπελώνες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία έχουν βιώσει μεγαλύτερες αυξήσεις θερμοκρασίας από άλλους αμπελώνες στο Βόρειο Ημισφαίριο.

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια αγορά κρασιού έχει δει μια σημαντική αύξηση της δημοτικότητας των ροζέ κρασιών από την Προβηγκία της Γαλλίας. Δύο ονόματα...