Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μεγάλα Château στηρίζουν οινοπαραγωγούς θύματα πολέμου

Το Ίδρυμα Gérard Basset συνεργάζεται με την Artémis Domaines- μητρική εταιρία μεγάλων Château του Μπορντώ, για να προσφέρει τις υποτροφίες «The Golden Vines-Victims of Conflict Scholarships» σε ειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου, που έχουν πληγεί από γεωπολιτικές  συγκρούσεις ή είναι θύματα πολέμου.

Στους επιτυχόντες μελετητές θα προσφερθούν έξι μήνες αμπελουργικής και αμπελουργικής εκπαίδευσης στα αριστοκρατικά κτήματα της Artémis Domaines, στην οποία ανήκουν τα Château Latour (Μπορντό), Clos de Tart (Βουργουνδία), Domaine d’Eugénie (Βουργουνδία), Château Grillet (Ροδανός) και Eisele Vineyard (Καλιφόρνια).

Υπάρχουν πέντε θέσεις υποτροφιών που προσφέρονται, η καθεμία αξίας έως £17.000/$21.500. Αυτά θα χρηματοδοτηθούν τόσο από την Artémis Domaines όσο και από το Ίδρυμα Gérard Basset σε συνεργασία με την Liquid Icons, την εκδοτική και ερευνητική εταιρεία που συνιδρύθηκε από τον αείμνηστο σομελιέ.

Η κριτική επιτροπή για τις αιτήσεις για υποτροφίες θα περιλαμβάνει τους Ian Harris MBE DipWSET, Hélène Génin (τεχνική διευθύντρια στο Château Latour) και Jean Garandeau (Artémis Domaines).

Κριτήρια για την υποβολή αίτησης για υποτροφίας για θύματα συγκρούσεων, σύμφωνα με τον ιστότοπο της αίτησης:

-επαγγελματίας του κρασιού που έχει επηρεαστεί από μια γεωπολιτική σύγκρουση

-μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο

-πρέπει να εργάζεται ήδη στον κλάδο του κρασιού με τα κατάλληλα προσόντα, συμπεριλαμβανομένου, ενδεικτικά, του διπλώματος προχωρημένου τεχνικού αμπελουργίας/ οινολογίας

-να έχει προηγούμενη εμπειρία εργασίας σε αμπελώνα ή οινοποιείο

-καλή διαχείριση αγγλικής και γαλλικής γλώσσας

Ο Frédéric Engerer, Διευθύνων Σύμβουλος της Artémis Domaines, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με το Ίδρυμα Gérard Basset και το Liquid Icons για να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας στον κλάδο των οποίων οι ζωές και τα μέσα διαβίωσης έχουν καταστρέψει τόσο πολύ, δίνοντάς τους την ευκαιρία να σταθούν ξανά στα πόδια τους και επωφεληθείτε από τις απίστευτες ευκαιρίες μάθησης που θα έχουν στα μεγάλα κτήματα που έχουμε την τύχη να κατέχουμε και να διαχειριζόμαστε».

Οι αιτήσεις είναι πλέον ανοιχτές. Το παράθυρο της αίτησης κλείνει στις 4 Ιουλίου 2022.

Το Ίδρυμα Gérard Basset ιδρύθηκε προς τιμήν του αείμνηστου, παγκοσμίου φήμης σομελιέ Gérard Basset OBE MW MS, για να αντιμετωπίσει τα πιο πιεστικά ζητήματα της οινοποιίας μέσω της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της καθοδήγησης.

Το Ίδρυμα Gérard Basset και το Liquid Icons έχουν ξεκινήσει στο παρελθόν μια σειρά από άλλες υποτροφίες με στόχο τη βελτίωση της ποικιλομορφίας στη βιομηχανία κρασιού.

Πηγή: Decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα 25 χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει το οινοποιείο Αργατία, το οποίο στη διάρκεια της μακράς πορείας του έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους...

REPORTS

Δείχνουν να έχουν σφυγμό οι εξαγωγές αφρωδών οίνων της Καμπανίας, οι οποίες έπειτα από ένα υποτονικό ξεκίνημα στη χρονιά και ένα απογοητευτικό 2024, είδαν...

REPORTS

Φαντάσου ένα κρασί που αιχμαλωτίζει την ουσία ενός ελληνικού καλοκαιριού, του ήλιου, της θάλασσας, της μαγικής ατμόσφαιρας του ηλιοβασιλέματος και δροσερών, απολαυστικών απόβραδων. Δεν...

REPORTS

Περισσότεροι από εκατό ειδικοί της οινοποιητικής βιομηχανίας συγκεντρώθηκαν στη Σαραγόσα της Ισπανίας, από τις 15 έως τις 17 Μαΐου, για το τέταρτο ετήσιο συνέδριο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η ετικέτα «Μπλε Τρακτέρ» από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη είναι ο πρωταγωνιστής της πρώτης καμπάνιας βιωσιμότητας στο ελληνικό κρασί. Μέσω της καμπάνιας αυτής το γνωστό...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Φεστιβάλ “Οινοξένεια” κλείνει φέτος 12 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας, έχοντας καταφέρει να καταξιωθεί σε ένα αγαπημένο θεσμό που προωθεί και...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη πτήση του εντόμου της ευδεμίδας στους νομούς Ηρακλείου-Λασιθίου, με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου...

REPORTS

Μια ιδιαίτερη εμπειρία οινικού πολιτισμού, ο οποίος αναδεικνύεται μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων που διακρίνουν τις πεπαλαιωμένες ετικέτες της, υπόσχεται κάθε επίσκεψη...