Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα εκλεκτά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στη Διεθνή Prowein Γερμανίας

Για μια ακόμη φορά τα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, στην παγκοσμίου εμβέλειας  έκθεση Prowein, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των οινολατρών μα και σημαντικών αντιπροσώπων του οινικού χώρου. 

Οι νέες κυκλοφορίες του ΕΟΣ Σάμου, αποτέλεσμα της εκλεκτής ποιότητας μοσχάτου σταφυλιού που παράγουν οι αμπελοκαλλιεργητές-μέλη του Συνεταιρισμού και η σύγχρονη, τεχνολογικά προηγμένη οινοποίηση και εμφιάλωση, κατέδειξαν το δυναμισμό του σαμιακού terroir και την υψηλή ποιότητα του Μοσχάτου Σάμου.

Οι γνωστές ετικέτες της γκάμας του Συνεταιρισμού κρατούν σταθερά την καταξιωμένη τους πορεία στην απαιτητική αγορά της Γερμανίας και των γειτονικών χωρών.

Οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού στην έκθεση Prowein, η Οινολόγος Ευαγγελία Αργυρού και ο Εμπορικός Διευθυντής Τίτος Φραντζής, πραγματοποίησαν εκτός των άλλων και μια σειρά επαφών εδραίωσης και περαιτέρω ανάπτυξης εμπορικών συνεργασιών με τους σημαντικότερους επαγγελματίες του χώρου.

Η Prowein θεωρείται η σπουδαιότερη έκθεση για το κρασί στη Γερμανία και μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες εκθέσεις για το κρασί. Σε αυτήν συγκεντρώθηκαν και φέτος όλοι εκπρόσωποι του ευρωπαικού οινικού εμπορίου, ενώ σημείωσε επίπεδα συμμετοχής που ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη.

Για το Συνεταιρισμό της Σάμου και τα Ελληνικά Κελλάρια Οίνων που κάνουν τη διακίνηση των οίνων, η συγκεκριμένη έκθεση έχει μεγάλη βαρύτητα καθώς η Γερμανία είναι μια από τις χώρες όπου σημειώνεται αύξηση  εξαγωγών σαμιακών κρασιών.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Με φόντο την άγρια μεγαλοπρέπεια της Κρήτης και τις βαθιές ρίζες παράδοσης του μοσχάτου Σάμου, γεννιέται ένας συνδυασμός αυθεντικών γεύσεων που μιλούν στην καρδιά...

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Νέο παγωτό με γεύση από το διεθνώς αναγνωρισμένο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, Samos Vin Doux, κυκλοφορεί η σαμιακή εταιρεία Gelateria «Piccolo Posto» Ηλία Γιαννουλόπουλου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...