Οι τρεις, ισομοιρασμένες ποσότητες ποικιλιών, διαφορετικά οινοποιημένων, με το 1/3 Αγιωργίτικο από 800 μέτρα υψόμετρο, σε βαρέλια ακακίας, το 1/3 Syrah από 600 μέτρα υψόμετρο, σε ανοξείδωτη δεξαμενή και το 1/3 Μαυροφίλερο από 650 μέτρα υψόμετρο, μαζί με την φλούδα του στους αμφορείς, συνθέτουν ένα μοναδικό, ιδιαίτερο ροζέ κρασί από το κτήμα Σκούρα.
Γιατί Peplo;
Η λεπτομέρεια που έδωσε το όνομα στο κρασί, είναι στους αμφορείς.
Οι φλούδες του Μαυροφίλερου προκειμένου να εμβαπτίζονται και να ελέγχονται για να μην ξεραθούν, βρίσκονται μέσα σε ένα ύφασμα (τουλπάνι – πέπλο), με την βοήθεια του οποίου πιέζεται η μάζα στο τέλος για να πάρουμε το νεαρό κρασί.
Αρώματα Γκρέιπφρουτ, φράουλαςκαι κερασιών συνθέτουν ένα μπουκέτο που ελκύει τον καταναλωτή στη δοκιμή αυτού του εξάιρετου οίνου. Παλαιώνει 2 – 6 χρόνια στη φιάλη, ενώ σερβίρεται ιδανικά στους 10°C
Πρόκειται για ένα Ροζέ, ανάλαφρο, δροσιστικό και τραγανό, απόλυτα ικανό να συνοδεύσει τα θερινά πιάτα μας, αλλά και τις ανοιξιάτικες μας στιγμές.