Η εκδήλωση θα εκκινήσει με γενική αποτύπωση των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας, της ρωσοουκρανικής κρίσης και γενικότερα των προκλήσεων για το ελληνικό κρασί στις ξένες αγορές.
Αναλυτικά το πρόγραμμα
11:15 – 11:30 Προσέλευση – καφέ
11:30 – 11:50 Χαιρετισμοί επισήμων
11:50 – 12:20 Γενική αποτύπωση του κλάδου. Κωνσταντίνος Ευσταθίου Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ – Γιάννης Βογιατζής Πρόεδρος ΣΕΟ – Χρήστος Μάρκου Πρόεδρος ΚΕΟΣΟΕ
12:20 – 12:40 Παρουσίαση και προκαταρτικά αποτελέσματα του προγράμματος «Συγκρότηση συνεργατικού σχήματος καινοτομίας για την βιώσιμη ανάπτυξη των φορέων του αμπελοοινικού κλάδου μέσω δικτύου καινοτομίας, προώθησης της έρευνας και της μεταφοράς γνώσεων και πληροφορίας». Δρ. Δημήτρης Τάσκος ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – Ιωάννης Ευαγγελόπουλος εταιρεία Novacert.
12:40 – 12:55 Παρουσίαση του προγράμματος «Γεωπληροφορική και ψηφιακά Χωροχρονικά Παρατηρητήρια. Εφαρμογή στη ζώνη Νεμέας» Δρ. Διονύσης Καλύβας Καθηγητής Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
12:55 – 13:10 «Αρωματικό προφίλ οίνων ελληνικών ποικιλιών» Δρ. Γιώργος Κοτσερίδης, Καθηγητής Εργαστηρίου Οινολογίας και Αλκοολούχων Ποτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
13:10 – 13:15 Διάλειμμα
13:15 – 13:30 Παρουσίαση θεμάτων του αμπελοοινικού τομέα, Διονύσης Γραμματικός ΥΠΑΑΤ
13:30 – 13:45 Παρουσίαση των προγραμμάτων Προβολής Προώθησης, Νίκος Ταβουλάρης ΥΠΑΑΤ
13:45 – 14:00 Παρουσίαση βασικών επικοινωνιακών υλικών για το λανσάρισμα καμπάνιας για το ελληνικό κρασί, Κώστας Ταμπουράκης από την εταιρεία Tribe
14:00 – 14:15 Παρουσίαση δράσεων ΕΔΟΑΟ
14:15 – 14:30 Οινοτουρισμός, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου
*Για συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτείται πιστοποιητικό νόσησης (εντός τελευταίου τρίμηνου) ή πλήρους εμβολιασμού.