Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Όταν το κρασί διηγείται τη δική του ιστορία στο boutique οινοποιείο στην κοιλάδα της Αρχαίας Ολυµπίας

Ο Γιώργος Λιαροµµάτης µε τη σύζυγό του Γιώτα το 2008 κάνουν πράξη ένα όνειρο πολλών ετών έχοντας ως γνώµονα το µεράκι και την αγάπη για το κρασί. Στο όνειρο αυτό συνοδοιπόροι είναι τα δύο τους παιδιά.

Ο Γιώργος Λιαροµµάτης µε τη σύζυγό του Γιώτα το 2008 κάνουν πράξη ένα όνειρο πολλών ετών έχοντας ως γνώµονα το µεράκι και την αγάπη για το κρασί. Στο όνειρο αυτό συνοδοιπόροι είναι τα δύο τους παιδιά: Ο Στάθης που έχει αναλάβει τις διαδικασίες οινοποίησης αλλά και τις πωλήσεις και την προώθηση των κρασιών σε Ελλάδα και εξωτερικό εκπροσωπώντας το Οινοποιείο σε wine events και εκθέσεις στο χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Κεντρική Ευρώπη. Στο πλάι του, η αδελφή του Αµάντα που είναι υπεύθυνη Digital Marketing και Οινοτουρισµού. Ειδικά το κοµµάτι του Οινοτουρισµού το έχει αναλάβει µε µεγάλη επιτυχία µαζί µε τη µητέρα της Γιώτα, καθώς υποδέχονται τους επισκέπτες στο πιστοποιηµένο επισκέψιµο οινοποιείο, τους ξεναγούν στο Κτήµα και µετέπειτα τους παρουσιάζουν τους οίνους του απολαµβάνοντας µια γευσιγνωσία στο καταπράσινο δασύλλιο ή στο πετρόχτιστο αρχοντικό, κάνοντας µια κατάδυση στις γεύσεις και τα αρώµατα του τόπου. Σηµειώνεται ότι στον ιδιόκτητο βιολογικό αµπελώνα καλλιεργούνται οι γηγενείς ποικιλίες Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο και Αυγουστιάτης, καθώς και οι διεθνείς Merlot, Syrah και Chardonnay. Το ιδιαίτερο terroir και µικροκλίµα της περιοχής αποτυπώνεται εξαιρετικά στα κρασιά του Κτήµατος.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

 

Στάθης Λιαρομμάτης

Το Κτήµα Ολυµπία στην καρδιά της Αρχαίας Ολυµπίας, την κοιτίδα του Πολιτισµού και του Ολυµπισµού, δέχεται χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσµο, βάζοντας έτσι ένα λιθαράκι στην εξωστρέφεια του Ελληνικού Αµπελώνα.

Αμάντα Λιαρομμάτη

Με νέο αέρα

Με εμπειρια πλέον 15 ετών στην παραγωγή κρασιού και την καλλιέργεια του ιδιόκτητου βιολογικού αμπελώνα 100 στρεμμάτων, το Οινοποιείο «πλέει» με νέο αέρα καθώς το 2022 ξεκίνησε συνεργασία με τον εξαίρετο οινολόγο γεωπόνο MSc και κάτοχο WSPC Level 3 Σωτήρη Πατρινό. O οποίος μαζί με τον Γιώργο Λιαρομμάτη, πάντα παρόντα στο αμπέλι, θα δημιουργήσουν κρασιά με ψυχή, που ίσως έχουν να διηγηθούν μια ιστορία. Η νέα αυτή συνεργασία από την πρώτη χρονιά έφερε στο Κτήμα πολλές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, όπως Decanter, Berlin Wine Trophy, Asia Wine Trophy και Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης.

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...