Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Χρυσό Βραβείο για το Κτήμα Κοκοτού στα Harpers Design Awards 2021

Οι ετικέτες Gewürztraminer “Τρείς Παράδες”, Ασύρτικο “Πέρδικα στο αμπέλι”, Ροδίτης-Σαββατιανό “Αγρίμι”, η ροζέ “Κλέφτρα Κίσσα” αλλά και το Αγιωργίτικο “Τρείς Λόφοι” βραβεύθηκαν με Χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό Harpers Design Awards 2021.

Τα Harpers Design Awards είναι τα κορυφαία βρετανικά βραβεία που εστιάζουν στον δημιουργικό σχεδιασμό στον κλάδο του ποτού. Στοχεύουν στην ανάδειξη των καλύτερων σε διάφορους τομείς, είτε είναι ήδη καθιερωμένες δουλειές, νέες εμφανίσεις ή απλά ανασχεδιασμός και διοργανώνονται από το περιοδικό HARPERS WINE & SPIRIT. Ως η μοναδική συνδρομητική έκδοση αποκλειστικά για το εμπόριο ποτών, το Harpers Wine & Spirit είναι η βασική πηγή για τους αναγνώστες που αναζητούν έγκυρο και ενημερωμένο περιεχόμενο σε όλο το φάσμα της αλυσίδας παραγωγής, εφοδιασμού και λιανικής για σχεδόν 150 χρόνια!

Το ζητούμενο μας για τις ετικέτες αυτές, ήταν να δοθεί το μήνυμα της Αναγέννησης έπειτα από οποιαδήποτε μεγάλη καταστροφή, έτσι όπως σιγά σιγά η άγρια ζωή επανέρχεται σε έναν τόπο μετά από μία καταστροφική φωτιά που έκανε την άνοιξη να είναι σιωπηλή…

Κάθε μία από τις ετικέτες κρύβει από πίσω της μια ιστορία, μια εικόνα ή έναν ήχο που συνδέεται άρρηκτα με τον οίνο που αγκαλιάζει. Η ζωγράφος Ιόλη Ξιφαρά έδωσε πνοή στην έμπνευση από την οποία δημιουργήθηκε η κάθε ετικέτα και σε συνεργασία με την ομάδα του We Design, δημιούργησαν την εικόνα της κάθε ετικέτας όπως την ξέρετε σήμερα:

 

 «Τρείς Παράδες» – Gewürztraminer

Πήρε το όνομά του από το τιτίβισμα του κρασοπουλιού που προσομοιάζει ηχητικά με τρεις, τρεις, τρεις… κι αναφέρεται σ’ένα δημοτικό ποίημα για ένα φτωχό αμπελουργό που ο Θεός τον μετέτρεψε σε πουλί, λέγοντας…

“Άκου τη λαλιά του τη χρυσή
Τρεις, τρεις ,τρεις παράδες το κρασί
λέει και διαλαλεί
το κρασί που πάμφθηνα πουλεί.”

“Πέρδικα στο αmπέλι” – Ασύρτικο

Το ξεχωριστό Ασύρτικο του κτήματος πήρε το όνομα της στοργικής πέρδικας με τα περδικάκια της, η οποία συχνάζει στην Πεντέλη και εμείς φροντίζουμε να βρίσκει στον βιολογικό αμπελώνα μας το ιδανικό περιβάλλον να κάνει τη φωλιά της.

“Αγρίμι” – Ροδίτης, Σαββατιανό

Ο δημιουργός του κτήματος θεωρώντας ότι έπρεπε κάπως να τιμήσει την Κρήτη, τον τόπο που γεννήθηκε κι απέκτησε τις πρώτες του εμπειρίες στην αμπελοκαλλιέργεια, έδωσε το όνομα του εμβληματικού της “Κρι-Κρι”…

«Κλέφτρα Κίσσα»

Το ροζέ του κτήματος, από Merlot και Cabernet Sauvignon, πήρε το όνομά του από την Κίσσα, που τσιμπολογά με περισσή αναίδεια τα σταφύλια του αμπελώνα. Στα αυτιά του μουσικόφιλου ηχεί αμέσως η ομώνυμη όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι ο οποίος την  έγραψε με αφορμή την κατάφορη αδικία μιας υπηρέτριας που καταδικάστηκε σε θάνατο, για την «κλοπή» ενός ασημένιου κουταλιού, την οποία είχε διαπράξει τελικά μία… Κλέφτρα Κίσσα.

“Τρείς Λόφοι” – Αγιωργίτικο

Από την λοφοειδή ανάπτυξη των εκατό τόσων στρεμμάτων του κτήματος με τους τρεις λόφους, στη μέση των οποίων δεσπόζει το πανέμορφο εκκλησάκι του «Αϊ-Γιώργη του Μεθυστή».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...