Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Private Reserve Metaxa Orama συνυπογράφουν δύο Metaxa Masters

Ο Οίκος Μεταξά παρουσιάζει το Private Reserve Metaxa Orama, γιορτάζοντας την μετάβαση στον νέο Metaxa Master, καθώς και το όραμα του Οίκου για τη βιωσιμότητα.

Για πρώτη φορά στα 135 χρόνια της ιστορίας του Οίκου, δύο Metaxa Masters, ο εν ενεργεία και ο διάδοχός του, συνυπογράφουν ένα προϊόν.

Το Metaxa Private Reserve κυκλοφόρησε το 1992 και αποτελεί την πρώτη προσωπική δημιουργία του 5ου Metaxa Master, Κωνσταντίνου Ράπτη. Θα αποτελέσει συμβολικά την αφετηρία για την αλλαγή της σκυτάλης με τον Κωνσταντίνο Καλπαξίδη, τον επόμενο Metaxa Master.

Το νέο Private Reserve Orama θα είναι η πρώτη έκδοση του Metaxa που θα περιέχει κρασιά από Μοσχάτο Σάμου που θα έχουν καλλιεργηθεί ακολουθώντας βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές.

Ακόμη και η νέα συσκευασία αποδεικνύει τη δέσμευση στη βιωσιμότητα, καθώς για την επανακυκλοφορία του Private Reserve, η φιάλη επανασχεδιάστηκε για να γίνει ελαφρύτερη και η συσκευασία δώρου έγινε πιο μικρή, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO2 κατά 10,4% σε σύγκριση με την προηγούμενη συσκευασία.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.