Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Feudi di San Gregorio τηρεί ένα πλήρως βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο

Η εταιρεία Tenute Capaldo Group με έδρα την Καμπανία ανακοίνωσε ότι είναι πλέον B-Corp, με τον όμιλο να περιλαμβάνει το οινοποιείο Feudi di San Gregorio στην Irpinia, κτήματα στο Bolgheri (Campo alle Comete) και Basilicata (Basilisco) και τα δύο εστιατόρια Marennà (το ένα βρίσκεται στο οινοποιείο Feudi και το άλλο στο αεροδρόμιο Capodichino).

απόδοση του Ζήση Πανάγου

Τι είναι το B-Corp;

Το B-Corp είναι μια από τις πιο αυστηρές πιστοποιήσεις στον κόσμο που σχετίζεται με τον καθορισμό κοινωνικών, περιβαλλοντικών και βέλτιστων πρακτικών διακυβέρνησης για τις επιχειρήσεις. Ο ιστότοπος της B-Lab περιγράφει την πιστοποίησή της B-Corp ως «προσδιορισμό ότι μια επιχείρηση πληροί υψηλά πρότυπα επαληθευμένης απόδοσης, λογοδοσίας και διαφάνειας σε παράγοντες από τα οφέλη των εργαζομένων και τη φιλανθρωπική προσφορά σε πρακτικές της αλυσίδας εφοδιασμού και υλικά εισροών».

Το B-Lab παραθέτει τρία βασικά στοιχεία που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να αποκτήσετε πιστοποίηση B-Corp:

  • Επιδείξτε υψηλές κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις επιτυγχάνοντας βαθμολογία Β αξιολόγησης επιπτώσεων 80 και άνω και περνώντας με επιτυχία την αξιολόγηση κινδύνου. Οι πολυεθνικές εταιρείες πρέπει επίσης να πληρούν τα βασικά πρότυπα απαίτησης.
  • Αναλάβετε  μια νομική δέσμευση αλλάζοντας τη δομή της εταιρικής διακυβέρνησής τους, ώστε να είναι υπόλογοι σε όλους τους ενδιαφερόμενους, όχι μόνο στους μετόχους, και να επιτύχουν το καθεστώς ωφελούμενης εταιρείας εάν είναι διαθέσιμο στη δικαιοδοσία τους.
  • Επιδείξτε διαφάνεια επιτρέποντας πληροφορίες σχετικά με την απόδοσή τους που μετρώνται σε σχέση με τα πρότυπα της B Lab να είναι διαθέσιμες στο κοινό στο προφίλ της B Corp στον ιστότοπο της B Lab.

Περίπου 100 εταιρείες στην Ιταλία διαθέτουν πιστοποίηση B-Corp, αν και ο Όμιλος Tenute Capaldo είναι ένα από έναν μικρό αριθμό οινοποιείων και είναι το μόνο οινοποιείο στην Ιταλία που διαθέτει πιστοποίηση B-Corp και Equalitas (η τελευταία χορηγήθηκε τον Αύγουστο του 2021 ).

Η απόκτηση πιστοποίησης B-Corp είναι απλώς το τελευταίο επίτευγμα στο επενδυτικό σχέδιο βιωσιμότητας του Ομίλου Tenute Capaldo τα τελευταία πέντε χρόνια, που εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ. Άλλες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν το να γίνεις ιδρυτικό μέλος της Co2alizione Italia τον Μάιο του 2021 μια πρωτοβουλία μιας μικρής ομάδας κορυφαίων εταιρειών που έχουν δεσμευτεί για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και την εφαρμογή μεθόδων καλλιέργειας όλο και πιο χαμηλών επιπτώσεων, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με εθνικά και διεθνή ερευνητικά κέντρα.

Ο πρόεδρος του Ομίλου, Antonio Capaldo σχολίασε ότι: «ο τελικός στόχος είναι να καθιερωθεί η εταιρεία ως μια θετική και αναγεννητική δύναμη για το περιβάλλον και την κοινότητα».

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.