Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Château Mouton Rothschild αποκαλύπτει την ετικέτα του 2019

Το Château Mouton Rothschild αποκάλυψε την τελευταία επανάληψη της συλλογής του από μοναδικές ετικέτες σχεδιασμένες από διάσημους καλλιτέχνες.

του Ζήση Πανάγου

Σύγχρονοι καλλιτέχνες όπως ο Salvador Dalí, ο César Baldaccini, ο Joan Miró, ο Marc Chagall, ο Pablo Picasso και ο Andy Warhol, εικονογραφούν τις ετικέτες Château Mouton Rothschild από το vintage του 1945. Η ετικέτα του vintage του Château Mouton Rothschild 2019 σχεδιάστηκε από τον Ισλανδο-Δανό καλλιτέχνη Olafur Eliasson με έδρα το Βερολίνο.

Σύγχρονοι καλλιτέχνες όπως ο Salvador Dalí, ο César Baldaccini, ο Joan Miró, ο Marc Chagall, ο Pablo Picasso και ο Andy Warhol, εικονογραφούν τις ετικέτες Château Mouton Rothschild από το vintage του 1945. Η ετικέτα του vintage του Château Mouton Rothschild του 2019 σχεδιάστηκε από τον Ισλανδο-Δανό καλλιτέχνη Olafur Eliasson με έδρα το Βερολίνο, ο οποίος εργάζεται σε μια σειρά πεδίων από τη ζωγραφική έως τα ψηφιακά μέσα. Ο Eliasson εκπροσώπησε τη Δανία στη Μπιενάλε της Βενετίας το 2003, ενώ παράλληλα παρουσίασε τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες στο Παλάτι των Βερσαλλιών το 2016.

«Με γοητεύει η δουλειά του Olafur Eliasson εδώ και πολλά χρόνια», είπε ο συνιδιοκτήτης του Château Mouton Rothschild, Julien de Beaumarchais de Rothschild, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ετικέτα.

«Η υπέροχη έκθεσή του στις Βερσαλλίες το 2016 ήταν μια καθοριστική στιγμή για μένα και είπα στον εαυτό μου: «Μια μέρα, αν θέλει, ο Olafur Eliasson θα είναι ένας από τους καλλιτέχνες του Château Mouton Rothschild». Η τέχνη του εστιάζει στο ουσιώδες και αυτό έχει καταφέρει να αποτυπώσει για τον Mouton Rothschild: ο χρόνος, ο γύρος των εποχών και ο ήλιος στο κέντρο των πάντων, που αντιμετωπίζονται εδώ με τη μορφή ενός διαγράμματος».

Το έργο τέχνης, που ονομάστηκε Solar Iris of Mouton, έχει σχεδιαστεί για να απεικονίσει τη διασταύρωση της φύσης, της τέχνης και της επιστήμης. Η εικόνα χωρίζεται σε δύο οριζόντιες λωρίδες, που απεικονίζουν τη μέρα στο επάνω μέρος και τη νύχτα στο κάτω μέρος. Οι λωρίδες πλαισιώνουν ένα οφθαλμό, το οποίο αντιπροσωπεύει το Château. Μια σειρά από ελλείψεις, που απεικονίζονται στη μέση, απεικονίζουν τον κύκλο του ήλιου γύρω από τους αμπελώνες του Château, με το κάτω μισό να υποδηλώνει τη συντομότερη ημέρα του χρόνου και το επάνω μισό τη μεγαλύτερη.

«Το Solar Iris of Mouton είναι ένας χάρτης με όλα τα ηλιοβασιλέματα και τις ανατολές που λαμβάνουν χώρα πάνω από ένα χρόνο στο Château Mouton Rothschild», είπε ο Eliasson. «Απεικόνοντας κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας που πηγαίνουν στην καλλιέργεια των σταφυλιών, είναι ένα είδος υπογραφής για τον αμπελώνα, που μας λέει κάτι για τις συνθήκες στις οποίες ωριμάζει το κρασί, καθώς και τη στενή σχέση μεταξύ του κρασιού και της τοποθεσίας του.»

Παράλληλα με τη νέα ετικέτα, το Château Mouton Rothschild κυκλοφόρησε ένα βίντεο που απεικονίζει τη δημιουργία της Solar Iris of Mouton, από απλό δίχρωμο σχέδιο έως ολοκληρωμένο έργο τέχνης.

 

Πηγή: decanter.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.