Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πολλά υποσχόμενο νέο Ασύρτικο της Gaia Wines ακούει στο όνομα Ammonite

Η νέα δημιουργία της GAIA WINES, έρχεται να επανα-συστήσει τα χαρίσματα του Ασύρτικου αλλά και να αποκαλύψει την ικανότητα παλαίωσης του στον χρόνο.

Η νέα δημιουργία της GAIA WINES, έρχεται να επανα-συστήσει τα χαρίσματα του Ασύρτικου αλλά και να αποκαλύψει την ικανότητα παλαίωσης του στον χρόνο.

‘Ενα κρασί με μοναδική προέλευση αλλά και μοναδική διαδικασία ωρίμανσης, που χαρίζει στη διάσημη ποικιλία λευκού της Σαντορίνης τη συμπεριφορά ερυθρών οίνων.

Δημιουργημένος εξ’ ολοκλήρου από τον τρύγο ενός σπάνιου αιωνόβιου αμπελώνα του νησιού,  συνδυάζει ιδανικά την τεχνογνωσία και την τόλμη της GAIA WINES.  Έχοντας ωριμάσει πάνω από 15 μήνες με τις βιολογικές του λάσπες, με τακτική φροντίδα από τα έμπειρα χέρια των οινοποιών, και σε συνδυασμό με μικρή ποσότητα κρασιού που έχει μείνει για μήνες σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια, προσφέρει ένα συναρπαστικό προφίλ: Μεγάλη δομή, εντυπωσιακό γευστικό μήκος, πολυπλοκότητα, ένα Ασύρτικο που με τις κατάλληλες συνθήκες συντήρησης μπορεί να συνεχίζει να βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο.

Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το έμβλημα της εταιρείας, τον αμμωνίτη, ένα απολίθωμα θαλάσσιου οργανισμού, και το ανάγλυφο εικαστικό στην ετικέτα, η μαθηματική ακολουθία Fibonacci, αποτυπώνει τη γεωμετρική του αρμονία.

Κρατώντας στα χέρια σας έναν “AMMONITE”  έχετε την σπάνια ευκαιρία να απολαύσετε ένα λευκό κρασί που στέκεται ιδανικά δίπλα σε αναρίθμητα πιάτα, από οστρακοειδή, ψάρι, έως και κόκκινο κρέας και πλούσιες σάλτσες.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...