Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ταξίδι στον κόσμο της γεύσης με παράδοση 187 ετών στον Θηραϊκό οίνο από το οινοποιείο Κάναβα Ρούσσος

Ένα γλυκό κρασί, λιαστό από υπερώριμα σταφύλια με απίστευτα σκούρο χρώμα, σύνθετο άρωμα μαρμελάδας βύσσινου, βατόμουρου, κανέλλας και γαρύφαλλου.

Γεύση μεστή με νότες μπαχαρικών, που αφήνει ευχάριστα γλυκιά εντύπωση. Και οξύτητα ισορροπημένη, με επίγευση μακράς διαρκείας γλυκιά και πιπεράτη. Ενα κρασί που επιδέχεται βαθύχρονη παλαίωση. Ο λόγος για το Mavrathiro 2008, μία από τις ιδιαίτερες ετικέτες της Κάναβας Ρούσσος, της παλαιότερης Κάναβας (Οινοποιείο) της Σαντορίνης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Ιδρύθηκε το 1836, με στόχο την παραγωγή παλαιωμένων οίνων, υψηλής ποιότητας, που αναδεικνύουν με την αυθεντικότητά τους τη μοναδικότητα των πολυάριθμων ποικιλιών της Θηραϊκής αμπέλου. Τα αμπέλια από τα οποία παράγεται το Mavrathiro 2008 (12% vol.) καλλιεργούνται παραδοσιακά σε πεζούλες στο αμμώδες και ηφαιστειακής προέλευσης χώμα του νησιού, κυρίως ασβεστολιθικής σύστασης. Ο τρύγος έγινε τον Αύγουστο του 2008 με λιάσιμο 10 ημερών, συνοινοποίηση Μαντηλαριάς και Μαυράθηρου και επιπλέον παλαίωση 5 ετών σε βαρέλια από γαλλική δρυ, 220lt και 500lt.

Μαυράθηρο Κάναβα Ρούσσος, εσοδείας 2008! Συνδυάζεται άψογα με μπλε τυριά και πικάντικα αλλαντικά.

Πλούσια γκάμα ετικετών Στις υπόλοιπες ετικέτες της περιλαμβάνονται οι Santorini 2021 ΠΟΠ Θήρας Λευκός Ξηρός, Nykteri 2016 ΠΟΠ Θήρας Λευκός Ξηρός, RIVARI 2010 Ροζέ Ξηρός Επιτραπέζιος από Μαντηλαριά και Ασύρτικο, Caldera 2007 μονοποικιλιακό από Μαντηλαριά, Athiri 2004 Λευκός Ημίγλυκος Λιαστός από Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι, Vinsanto 2006 & 2001 ΠΟΠ Θήρας Γλυκός Λιαστός από Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι, και NAMA ΠΓΕ Κυκλάδων Ερυθρός Γλυκός από Μαντηλαριά, Αηδάνι, Ασύρτικο, Αθήρι και Μαυράθηρο.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...