Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στον Μύλο Ματσόπουλου φέτος 11-12 Μαΐου το 2ο Φεστιβάλ Οίνων & Αποσταγμάτων Θεσσαλίας

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας, θα γίνει φέτος στον εξαιρετικό και φιλικό για όλους χώρο, του  «Μύλου Ματσόπουλου» στα Τρίκαλα, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου. Το φεστιβάλ, διοργανώνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς και το συλλογικό τους φορέα, την «ΕΝΟΑΘΕ- ΟΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη της δημοτικής επιχείρησης e-trikala και των Επιμελητηρίων  Τρικάλων  και Λάρισας.

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας, θα γίνει φέτος στον εξαιρετικό και φιλικό για όλους χώρο, του  «Μύλου Ματσόπουλου» στα Τρίκαλα, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου. Το φεστιβάλ, διοργανώνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς και το συλλογικό τους φορέα, την «ΕΝΟΑΘΕ- ΟΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη της δημοτικής επιχείρησης e-trikala και των Επιμελητηρίων  Τρικάλων  και Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το Σάββατο 5-11 μμ και την Κυριακή 12-8 μμ., η αυλή του Μύλου θα μεταμορφωθεί σε έναν υπαίθριο εκθεσιακό χώρο, στον οποίο 26 Θεσσαλοί οινοποιοί και αποσταγματοποιοί σε ειδικά περίπτερα θα παρουσιάσουν κρασιά και αποστάγματα από όλο το θεσσαλικό αμπελώνα.

Παράλληλα, εκτός της έκθεσης που θα συνοδεύεται από γευσιγνωσίες κρασιών και αποσταγμάτων, θα γίνονται γευστικές δοκιμές παραδοσιακών τοπικών τροφίμων, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων, ενώ σε κεντρική σκηνή, θα διεξαχθούν μουσικές συναυλίες.

Το Σάββατο στις 6μμ σε αίθουσα του Μύλου, θα διεξαχθούν επιστημονικές ομιλίες αναφορικά με το θεσσαλικό αμπελώνα, την ιστορία και τον πολιτισμό του, τις περιοχές, τις ποικιλίες και τα προϊόντα του, τη διατροφική τους αξία, τη δυνατότητα ανάπτυξης  του Οινοτουρισμού σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και ενημερωτικές παρουσιάσεις σχετικά με το κρασί και τα αποστάγματα ειδικά για τους καταναλωτές.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να  δουν συγκεντρωμένα των κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιεία, τα διαφορετικά θεσσαλικά αμπελοτόπια και τις αμπελουργικές ζώνες, τις διαφορετικές ποικιλίες, τους διαφορετικούς τύπους κρασιών και αποσταγμάτων.

Η συνάντηση αυτή των θεσσαλικών οινοποιείων και αποσταγματοποιείων με το κοινό της Θεσσαλίας, αλλά και τους οινόφιλους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, στοχεύει ώστε το συγκεκριμένο φεστιβάλ, που καθιερώθηκε να γίνεται κάθε χρόνο, σε διαφορετική πόλη της Θεσσαλίας, να αποτελέσει θεσμό αλλά και σημείο αναφοράς για την ανάδειξη του κρασιού και του τσίπουρου ως κύρια χαρακτηριστικά της ιστορίας, του πολιτισμού, του τουρισμού και της ανάπτυξης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα των μεγάλων προοπτικών που μπορούν να προσδώσουν ο οινοτουρισμός και τα επισκέψιμα οινοποιεία, στην αγροτική και τουριστική οικονομία της χώρας μας,...

REPORTS

Μια έκρηξη αναρτήσεων στο TikTok έδειξε μια βαθιά όρεξη για τα πορτοκαλί κρασιά, με κάποιους να τα βαφτίζουν το «ποτό του καλοκαιριού».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Μεσσηνία γιορτάζει με γεύσεις και αρώματα από τα θρυλικά της αμπελοτόπια και τους πανάρχαιους δρόμους των κρασιών της.

REPORTS

Το WSPC, για μια ακόμη χρονιά, έδωσε δυναμικό και ουσιαστικό παρών στο πλευρό των οκτώ (8) αποφοίτων του, που συμμετείχαν, μαζί με εκατοντάδες άλλους...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Νέα διοίκηση προέκυψε στην Ένωση των Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου, με τον Άρη Τσέλεπο να τοποθετείται μετά από ομόφωνη απόφαση ως νέος πρόεδρος...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Κίνητρο για να αναπτύξει ο ανήσυχος οινοποιός το δυναµικό του δίνει η Μαλαγουζιά, µία από τις ανερχόµενες ελληνικές αρωµατικές λευκές ποικιλίες, προσφέροντας πολλές παραλλαγές...