Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στο Μπορντό οι οινοποιοί αναγνωρίζουν ότι «πρέπει να σώσουν το en primeur» με λογική τιμολόγηση

Οι παραγωγοί οίνου στο Μπορντό έχουν επίγνωση της ανάγκης για «λογική τιμολόγηση» στην επερχόμενη εμπορική εκστρατεία μετά τις περσινές αυξήσεις, προκειμένου να «σωθεί το en primeur»*, γραφεί το Drinks Business.

Μιλώντας πρόσφατα στο db , η Laure Canu, γενική διευθύντρια του Chateau Cantemerle, δήλωσε ότι ενώ ο καταναλωτής δεν έχει μεγάλη επιρροή στις αποφάσεις για την τιμολόγηση, εντούτοις «πρέπει να ακολουθήσουμε το κλίμα και να κρατήσουμε τους πιστούς πελάτες μας και να είμαστε παρόντες στην αγορά.».

Πέρυσι, για παράδειγμα, το Cantemerle αύξησε τις τιμές του κατά 15,3% σε σχέση με την προηγούμενη τιμή ανοίγματος των 18 ευρώ ανά φιάλη, σε 20,75 ευρώ ανά φιάλη ex-négociant, αλλά αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις πολύ χαμηλές αποδόσεις και στην «εξαιρετική» ποιότητα των κρασιών, δήλωσε η Canu  και ενώ το 2023 αναμένεται επίσης να είναι μια πολύ καλή χρονιά από θέμα σοδειάς, οι αποδόσεις θα είναι επίσης καλύτερες. Είπε ότι, ενώ δεν έχει «ακριβή ιδέα» για την τιμή που θα ζητήσει το κτήμα σε αυτό το στάδιο, «θα πρέπει να κατέβουμε, φυσικά, για να κρατήσουμε ζωντανό το en primeur» αν και αυτό θα ανέρχεται πραγματικά σε λίγα μόνο ευρώ στο Cantemerle (σε αντίθεση με ορισμένα από τα κτήματα premier cru).

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Το En primeur ως σύστημα ήταν «πολύ σημαντικό για το Μπορντό» και μια μεγάλη ευκαιρία να προσελκύσει τα βλέμματα στην περιοχή, πρόσθεσε. «Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να το σκεφτούμε και να κρατήσουμε τον καταναλωτή ζωντανό», είπε. «Είμαστε όλοι πολύ συνειδητοποιημένοι σχετικά με την αγορά», σημείωσε.

Προσθέτοντας στη συζήτηση σχετικά με την τιμολόγηση, ο Steve Final της Wine Society δήλωσε στο db σε πρόσφατη γευσιγνωσία ότι αναμένει ότι οι τιμές θα «μαλακώσουν»  στην επερχόμενη εκστρατεία.

Οι περσινές αυξήσεις των τιμών ήταν «συνάρτηση των μικρότερων εσοδειών», πρόσθεσε, με τις τιμές en primeur να αποδεικνύονται «σημαντικά υψηλότερες από τα ώριμα κρασιά». «Αυτό δεν βρίσκει ανταπόκριση στον καταναλωτή», είπε, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος μεταξύ των Μπορντελέζων.

Το En primeur είναι ένας τρόπος προ-αγοράς του κρασιού, ενώ αυτό ωριμάζει ακόμα στα βαρέλια, και πριν καν εμφιαλωθεί. Αυτό προσφέρει στον πελάτη τη δυνατότητα να επενδύσει πριν την εμφιάλωση του κρασιού. Η πληρωμή πραγματοποιείται σε πρώιμο στάδιο, ένα χρόνο ή 18 μήνες πριν από την επίσημη κυκλοφορία ενός vintage.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στην έγκριση της κοινής επένδυσης ΤΕΜΕΣ με την Premia Properties στο Costa Navarino προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά την συνεδρίαση της την 1η Μαΐου.

REPORTS

Ο πληθωρισμός, μια διάχυτη οικονομική δύναμη, ασκεί την επιρροή του σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του κόσμου του κρασιού.

REPORTS

Ένα ξαφνικό κρύο έχει προκαλέσει «ακραίες ζημιές» σε πολλές γερμανικές αμπελοοινικές περιοχές, με ορισμένους παραγωγούς να αναμένουν να χάσουν σχεδόν το σύνολο της σοδειάς...

REPORTS

Με τις διαδικτυακές πωλήσεις αλκοόλ στην Κίνα να συνεχίζουν να αυξάνονται, άραγε θα μπορούσε η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου να προσφέρει ένα λαμπρό μέλλον...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...