Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 2 έως 4 Μαρτίου το Οινόραμα 2024

Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο, Οινόραμα έρχεται στο Ζάππειο Μέγαρο στις στις 2 έως και 4 Μαρτίου 2024.

Το Οινόραμα διοργανώνεται και φέτος στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο Μέγαρο, ένα χώρο που έχει ταυτιστεί μαζί του και έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του ελληνικού κρασιού.Οι όμορφες ψηλοτάβανες αίθουσες με το φυσικό φωτισμό, η εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα δεκάδες ξενοδοχεία και εστιατόρια που βρίσκονται σε απόσταση περπατήματος από το Ζάππειο Μέγαρο, εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες σε εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης.

Το Οινόραμα διεξάγεται από το 1994 και είναι η πιο σημαντική έκθεση κρασιού της χώρας. Περιλαμβάνει περισσότερους από 250 εκθέτες σε ξεχωριστά σταντ και πάνω από 2.500 κρασιά και αποστάγματα, ενώ υποδέχεται γύρω στους 10.000 Έλληνες και ξένους επισκέπτες, επαγγελματίες του αμπελοοινικού κλάδου και φίλους του κρασιού.  Στην έκθεση θα υπάρχει:

Οινοτεχνία

Το Οινόραμα φιλοξενεί και φέτος, σε περίοπτη θέση της έκθεσης, επιλεγμένες εταιρείες οινικού εξοπλισμού που διαχρονικά στηρίζουν με την παρουσία τους το ελληνικό κρασί. Παραδοσιακά, η παρουσία αυτή, πάντα με το όνομα «Οινοτεχνία», εμπλουτίζει το Οινόραμα και δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου να κάνουν ουσιαστικές επαφές με οινοποιούς-εκθέτες, αλλά και με τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, παρουσιάζοντας σύγχρονα προϊόντα αιχμής, κυρίως για την οινοποίηση και τη συσκευασία κρασιών και αποσταγμάτων.

Πλατεία Γευσιγνωσίας

Η «Πλατεία Γευσιγνωσίας», που για 1η φορά έκανε την εμφάνισή της στο Οινόραμα του 2004, πάντα αποτύπωνε αντιπροσωπευτικά τον οινικό χάρτη της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά ποικιλίες αμπέλου, προελεύσεις, στυλ κρασιών κ.ά. Απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες του χώρου. Στο Οινόραμα του 2024 η Πλατεία Γευσιγνωσίας θα είναι αφιερωμένη για πρώτη φορά σε κρασιά-νέες κυκλοφορίες. Κρασιά, δηλαδή, που είδαν το φως της αγοράς κάπου μέσα στο προηγούμενο δωδεκάμηνο, πάντως μετά το περσινό Οινόραμα.

Οινικές αποκαλύψεις

Αίθουσα με 36 σταντ και ισάριθμα πρωτοεμφανιζόμενα, λιγότερο γνωστά ή μικρά οινοποιεία, με όχι τόσο γνωστά έως σπάνια κρασιά. Πρόκειται για δημοφιλή αίθουσα για επαγγελματίες αγοραστές που ψάχνουν τα ελληνικά «top obscure» κρασιά και «ψαγμένους» καταναλωτές που αναζητούν το διαφορετικό και θέλουν να… προβλέψουν το οινικό μέλλον.

Στο «Wine Bar» στο βάθος της αίθουσας εξειδικευμένοι οινοχόοι – οινολόγοι σερβίρουν και παρουσιάζουν τα εξής: φυσικά κρασιά, κρασιά ελάχιστων παρεμβάσεων, γηγενών ζυμών ή ιδιαίτερων αμπελοοινοποιητικών τεχνικών και κρασιά σπάνιων γηγενών ποικιλιών αμπέλου της Ελλάδας (αφανείς ποικιλίες), ακόμα και από οινοποιούς εκτός έκθεσης.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...