Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στη δεύτερη γενιά της οικογένειας Λαντίδη τα ηνία του Κτήµατος, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα οίνου

Ήταν το 1993 όταν ο Πάνος Λαντίδης έπειτα από τις σπουδές του στο Montpellier και στο Bordeaux της Γαλλίας αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί οινικά στην υπέροχη περιοχή της Νεµέας.

Στον Ξερόκαµπο, την πύλη της Νεµέας όπως και λέγεται, έχτισε το οινοποιείο φυτεύοντας ταυτόχρονα στην περιοχή του Ασπρόκαµπου, σε ένα εξαιρετικό µικροκλίµα και σε υψόµετρο 650 µέτρων, τον πρώτο αµπελώνα. Φυσικά το Αγιωργίτικο είχε την τιµητική του, ενώ και ένα µικρότερο αµπελάκι µε τη λευκή ποικιλία Chardonnay ξεπρόβαλε δειλά µέσα στην κοκκινοµάνα ζώνη του ηµίθεου Ηρακλή.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Η σκυτάλη της οινικής συνέχειας πέρασε στη δεύτερη γενιά στα τρία παιδιά του ιδρυτή τον Σίµο, τον Αντρέα και την Μαρία που ανέλαβαν δυναµικά και τους τρεις τοµείς της δουλειάς, που είναι η αµπελουργία, η οινοποίηση και οι τεχνικές της προβολής και προώθησης των κρασιών.

Ο Σίμος Λαντίδης μαζί με τα αδέρφια του Ανδρέα και Μαρία, είναι η νέα γενιά του Οινοποιείου

Πλούσια γκάµα οίνων

Στις δύο πρώτες ετικέτες του Kτήµατος Νεµέα Λαντίδη και Chardonnay προστέθηκαν σταδιακά και τα κρασιά Χρυσάµπελο από Cabernet Sauvignon, το Anosis από Mοσχοφίλερο, η σειρά Έργο µε το Sauvignon Blanc να κυριαρχεί καθώς και το παλαιωµένο σε βαρέλι/αµφορέα/τσιµεντένια δεξαµενή και ανοξείδωτη Έργο Ροζέ από Ασύρτικο κι Αγιωργίτικο. Το Cuvee Λαντίδη, µε Cabernet Sauvignon / Merlot και Αγιωργίτικο, το Αέναον µε το Merlot, η λευκή «Μικρή Κιβωτόs» µε Μαλαγουζιά και Ασύρτικο, η ερυθρή µε Αγιωργίτικο και Ξινόµαυρο, η ροζέ µε το Μοσχοφίλερο καθώς και το τελευταίο εγχείρηµα µε την premium ετικέτα Abyss -ένα Ασύρτικο βαρελάτο και πληθωρικό.

Σήµερα εξάγεται το 40% της παραγωγής, κυρίως στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Μεγάλη Βρετανία,  Σκωτία, Τσεχία, Σουηδία, Φιλανδία, Αλβανία, Κύπρο, Βέλγιο, Γερµανία, Ελβετία, Αυστρία, Ιράκ, Η.Α.Ε., Ιαπωνία, Παναµά  και Κίνα.

Πάνος Λαντίδης

Στροφή στον οινοτουρισμό

Στροφή  προς την επισκεψιμότητα έκανε το Κτήμα Λαντίδη παρέχοντας ολοκληρωμένες γευστικές ξεναγήσεις σε κάθε ανήσυχο επισκέπτη, ενώ τέσσερις ειδικά διαμορφωμένοι ξενώνες προσφέρουν φιλοξενία καλύπτοντας τη συνεχώς αυξανόμενη εξωστρέφεια επικοινωνίας που χρειάζεται η περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην καλλιέργεια του Ασύρτικου εκτός από την εδραιωμένη ΠΟΠ ποικιλία της Νεμάς, το Αγιωργίτικο, δίνει το τελευταίο διάστημα το Κτήμα Λαντίδη που...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...