Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα χέρια της LVMH o κολοσσός κρασιού της Καλιφόρνια, Joseph Phelps

Ο Γαλλικός κολοσσός ειδών πολυτελείας LVMH συνεχίζει να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των ποτών του.

Το τμήμα Moet Hennessy της LVMH ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε το οινοποιείο Joseph Phelps Vineyards από την Καλιφόρνια, έναν από τους πιο γνωστούς οινοπαραγωγούς της, πασίγνωστος για τα κόκκινα επιτραπέζια κρασιά και την premium ετικέτα Insignia. Με την συμφωνία αυτή , οι όροι της οποίας δεν αποκαλύφθηκαν, ενισχύει τη θέση της στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Moet Hennessy, Philippe Schaus, δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία έψαχνε σε όλο τον κόσμο για μεγαλύτερους οινοποιούς που είχαν την ίδια αφοσίωση στην ποιότητα, τη δεξιοτεχνία και την επιχειρηματικότητα με την LVMH. Η εταιρεία Phelps, που ιδρύθηκε το 1973 από τον πρωτοπόρο οινοποιό Joseph Phelps, παράγει περίπου 750.000 φιάλες ετησίως και είχε τον σωστό συνδυασμό κλίμακας, μάρκας, προσφορών προϊόντων και ποιότητας για να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της Moet Hennessy, είπε ο Schaus.

«Είναι ένα εμβληματικό όνομα και ένα εμβληματικό οινοποιείο», είπε. «Είναι σημαντικό για εμάς να αποκτήσουμε μια οικογενειακή επιχείρηση με κληρονομιά. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε αυτή την κληρονομιά».

Ο Phelps έχει γίνει βασικό στοιχείο ιδιωτικών κελαριών κρασιού και steakhouses. Το Insignia, ένα Bordeaux-style μείγμα, πωλείται συνήθως για τουλάχιστον 250 $ το μπουκάλι, ανάλογα με το vintage.

Η συμφωνία έρχεται καθώς η Moet Hennessy – της οποίας οι δεκάδες μπράντες περιλαμβάνουν τις Dom Perignon, Moet & Chandon, Hennessy, Cloudy Bay και Belvedere – συνεχίζει να οδηγεί το κύμα σε σαμπάνιες, κρασί και αλκοολούχα ποτά υψηλής ποιότητας παρά τους φόβους για ύφεση και πληθωρισμό.

Ο Schaus είπε ότι η Moet Hennessy στοχεύει να σερβίρει «όλες τις διαφορετικές στιγμές κατανάλωσης» – από απεριτίφ, σαμπάνια και εκλεκτά κρασιά για φαγητό μέχρι μπαρ, κλαμπ και κοκτέιλ. Η μπράντα Cloudy Bay της εταιρείας καλύπτει τα λευκά κρασιά και η σειρά Whispering Angel προσφέρει τριαντάφυλλα, αλλά ο Schaus είπε, «μας έλειπε ένα δυνατό κόκκινο κρασί».

Η Moet Hennessy ανέφερε έσοδα 1,64 δισεκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 8% σε σχέση με το 2021. Ο Schaus είπε ότι η ζήτηση στην Ευρώπη είναι «on fire» εν μέρει χάρη στην επιστροφή του ευρωπαϊκού τουρισμού.

«Βλέπουμε τεράστια ζήτηση στην Ευρώπη», είπε, «ιδιαίτερα στις παραθεριστικές πόλεις και τη νυχτερινή ζωή».

Στις ΗΠΑ, ο Schaus είπε ότι η εταιρεία έχει δει μια μικρή πτώση της ζήτησης σε χαμηλότερες τιμές. Ωστόσο, οι high-endκαταναλωτές —που αναζητούν προϊόντα υψηλής τιμής— συνεχίζουν να αγοράζουν προς το παρόν. «Το καλοκαίρι θα είναι δυνατό, ο κόσμος ταξιδεύει και καταναλώνει», είπε. «Μετά το καλοκαίρι, μπορούσαμε να δούμε μια διαφορετική κατάσταση. Είναι δύσκολο να προβλέψεις τον πληθωρισμό και τις τιμές».

Ενώ η Moet Hennessy περιοριζόταν από προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα το πρώτο τρίμηνο, ο Schaus είπε ότι η εταιρεία ήταν σε θέση να «καλύψει τη διαφορά» σε πολλά από αυτά τα ζητήματα. «Πιστεύουμε ότι αυτό το τρίμηνο θα είναι πολύ δυνατό», είπε. Η έλλειψη high-end σαμπάνιας, ωστόσο, είναι απίθανο να τελειώσει σύντομα, είπε ο Schaus.

Οι Dom Perignon, Krug και άλλες ακριβές μάρκες είναι όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν σε ορισμένα καταστήματα λιανικής και εστιατόρια, καθώς οι προμήθειες παραμένουν περιορισμένες. Η Dom Perignon, για παράδειγμα, ωριμάζει για 10 χρόνια προτού πουληθεί στο κοινό, καθιστώντας δύσκολη την ευελιξία της προσφοράς για την κάλυψη της εκρηκτικής ζήτησης, είπε ο Schaus.

«Κάθε μπουκάλι που θα πουλήσω τα επόμενα 10 χρόνια είναι ήδη στο κελάρι», είπε. «Και η Dom Perignon χρησιμοποιεί μόνο το υψηλότερο επίπεδο σταφυλιών, επομένως έχουμε απλώς περισσότερη ζήτηση από ό,τι μπορεί να προσφέρει η φύση».

Ο Schaus τόνισε επίσης την Armand de Brignac, τη μάρκα σαμπάνιας που ανήκει στον συνιδιοκτήτη Jay-Z, τα χρυσά μπουκάλια της οποίας έχουν γίνει φανταχτερά σε φανταχτερά πάρτι και κλαμπ. Η μάρκα. είπε, πιάνει γρήγορα τα νυχτερινά κέντρα στην Ιαπωνία και τη Γαλλική Ριβιέρα και «έχει ξεπεράσει ξεκάθαρα τις προσδοκίες μας. Με την Armand de Brignac επίσης, υπάρχει περιορισμένη προσφορά», είπε.

Πηγή: cnbc.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Με κρασιά της δεύτερης εσοδείας τοποθετείται ήδη στην αγορά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Πάρου, μετά την αναβίωσή του.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...