Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Σε ειδικό μπουκάλι βάζει το Château Angelus το «μαγευτικό» τρύγο του 2022

Το 2022, 240 χρόνια μετά τη γέννηση του κτήματος και μια δεκαετία μετά την παράδοσή του από τον Hubert de Boüard de Laforest στην Stéphanie de Boüard-Rivoal, το Château Angelus εισήλθε σε μια νέα εποχή.

Για να τιμήσει αυτή την περίσταση, το Château Angelus εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της πρόσφατης Vinexpo στο Παρίσι για να αποκαλύψει στο διεθνές συνέδριο κρασιού ένα μοναδικό σχέδιο φιάλης για τον «μαγευτικό» όπως χαρακτηρίζει τρύγο του 2022.

Όπως εξήγησε η Stéphanie de Boüard-Rivoal, «Από τις πρώτες γευσιγνωσίες, ο τρύγος του 2022 του Château Angelus πήρε τη θέση του ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους τρύγους που έχει δει ποτέ το κτήμα. Σπάνια στην ιστορία του Angelus η οικογένεια de Boüard de Laforest έφτασε τόσο κοντά στο ιδανικό της τελειότητας που καθοδηγεί και εμπνέει την οινοποίησή τους. Ονομάστηκε «Le Majestueux», αυτό το νέο vintage κυριολεκτικά μπορεί να σας ταξιδέψει».

Μία από τις εξηγήσεις για αυτήν την εκπληκτική απόδοση βρίσκεται στο εμβληματικό Cabernet Franc του κτήματος, το οποίο έδειξε πρωτοφανή αντοχή στην ξηρασία, επιτρέποντάς του να διατηρηθεί, ενώ φέρνει στο τελικό μείγμα έναν αξιοσημείωτο βαθμό φρεσκάδας, ενέργειας και έντασης.

Αυτό ήταν που ενέπνευσε την απόφαση να τοποθετηθεί η σοδειά 2022 σε ένα ειδικό μπουκάλι. «Μετά από δέκα χρόνια στην κορυφή των κρασιών Saint-Émilion, είχε έρθει η ώρα για το Château Angelus να ακολουθήσει το μοναδικό μονοπάτι του απελευθερώνοντας τον εαυτό του από ορισμένους κανονιστικούς περιορισμούς και να εισέλθει σε μια άλλη διάσταση, αυτή μιας ιστορίας που καθορίζεται εξ ολοκλήρου από απείρως απαιτητικά πρότυπα και μια αναζήτηση για την τελειότητα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια», λέει η Stéphanie de Boüard-Rivoal, Πρόεδρος του Angelus.

Ακριβώς δέκα χρόνια μετά το εμβληματικό πλέον μαύρο και χρυσό μπουκάλι για το vintage του 2012, το μπουκάλι για το vintage του 2022 υιοθετεί και πάλι την παράδοση της τέχνης του κοσμηματοπώλη, με μια περίπλοκη τεχνική διαδικασία που τοποθετεί πραγματικό χρυσό (20 καρατίων) και φίλντισι κυριολεκτικά πάνω στο γυάλινο μπουκάλι.

Στο Angélus του 2022 (Saint-Émilion; 60% Merlot; 40% Cabernet Franc), συναντάς σκούρα φρούτα όσο και καθαρό, με άφθονο χαρακτήρα Cabernet Franc. Λεπτό, λίγο συγκρατημένο αρωματικά σε αυτό το εκκολαπτόμενο στάδιο, με έναν ελαφρώς οικείο χαρακτήρα. Μύρτιλλα, άγριο μύρτιλλο, μουριά και μια πινελιά μαύρου κερασιού και φλούδας μαύρου κερασιού. Υπάρχει επίσης η ευγενική φυλλωσιά του Cabernet Franc, πράσινες νότες βοτάνων και φύλλα κόκκινης και μαύρης σταφίδας. Η βελανιδιά είναι σχεδόν ανεπαίσθητη, στηρίζει όμως απαλά τα πάντα και φέρνει μαζί της μια πινελιά μπαχαρικών και τη χαρακτηριστική νότα του τριαντάφυλλου, αλλά τίποτα πιο εμφανές. Με τον αέρα, οι νότες κασσίας χτίζονται στον ουρανίσκο. Αυτό έχει εξαιρετική υφή και στρώσεις όπου με έναν  φανταστικό τρόπο φαίνεται να μπορούν να επιτύχουν μόνο οι τανίνες ασβεστίου. Είναι άφθονο, φαρδύ και με βελούδινη υφή. Οι τανίνες είναι τόσο μαλακές και όταν αρχίζουν να πιάνουν, απελευθερώνουν τη ζουμερή κέδρο-φορτισμένη (την πρώτη φορά που συναντάμε τον κέδρο) υφή τους. Πολύ οριοθετημένο. Πολύ συγκροτημένο, αρκετά μεγαλοπρεπές.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Νέα διοίκηση προέκυψε στην Ένωση των Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου, με τον Άρη Τσέλεπο να τοποθετείται μετά από ομόφωνη απόφαση ως νέος πρόεδρος...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Στο Asti, μια ήσυχη ιταλική ορεινή πόλη, βρίσκεται το Azienda Agricola Montefiorito, ένα μοναστήρι που έγινε ιδιωτικό κτήμα με το παλαιότερο κτήριο του που...