Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πρωταγωνιστές οι Έλληνες Οινοποιοί και Αποσταγματοποιοί στην απονομή Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Aνάμεσά τους, 3 Μasters of Wine, 3 Master Sommeliers, οινολόγοι, οινοχόοι αλλά και δημοσιογράφοι οίνου και αποσταγμάτων, οι οποίοι δοκίμασαν και αξιολόγησαν συνολικά 952 συμμετοχές κρασιών και αμπελοοινικών αποσταγμάτων, κατά τη διάρκεια τριήμερων γευστικών δοκιμών.

Mεγάλοι νικητές της φετινής διοργάνωσης, το Κτήμα Αργυρού Cuvee Monsignori Σαντορίνη 2019 που διακρίθηκε σαν καλύτερος οίνος του διαγωνισμού και φυσικά έλαβε ειδική διάκριση για την ποικιλία Ασύρτικο. Στην κατηγορία των αμπελοοινικών αποσταγμάτων το τσίπουρο Meteoro, χωρίς γλυκάνισο, της αποσταγματοποιίας Τσίνας Βασίλειος & Σία Ο.Ε. έλαβε την διάκριση του καλύτερου αποστάγματος, ενώ η νέα προσθήκη στον φετινό διαγωνισμό για την κατηγορία καλύτερου ούζου έφερε στον Αμπελοοινικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου τη διάκριση για το Ούζο Τυρνάβου. 

Μετά την ολοκλήρωση και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στις 2 Μαρτίου στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής παράλληλα με τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου Έλληνα Οινοχόου. 

Όπως συνηθίζεται σε κάθε τελετή του Διαγωνισμού, εθιμοτυπικά στην έναρξή της απονέμεται εκ μέρους των Ελλήνων οινοποιών το «Greek Wine Industry Award» σε προσωπικότητα που έχει συμβάλλει στη διάδοση του Ελληνικού οίνου στο εξωτερικό. Φέτος το «Greek Wine Industry Award» προσφέρθηκε στον κο. Ευάγγελο Πάττα, παγκόσμια αναγνωρισμένο επαγγελματία και αξιόλογο πρεσβευτή του Ελληνικού Οίνου στη Γερμανία.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα, ενθαρρύνοντας και τη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων, κυρίως από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συμμετοχή όλου του κλάδου του κρασιού, υπό την προεδρία του κου Κωνσταντίνου Λαζαράκη, Master of Wine. Επιπλέον, ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών αποδεικνύει έμπρακτα την αναγνώριση του θεσμού από τον αμπελοοινικό κλάδο, ενώ η διάκριση του κάθε προϊόντος αναγνωρίζεται από τους καταναλωτές, από το ειδικό αυτοκόλλητο sticker στη φιάλη του προϊόντος, που φέρουν τα βραβευμένα προϊόντα που έχουν συμμετάσχει.

Το Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιείται στην Ελλάδα από την «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» υπό την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Γενικού Χημείου του Κράτους. Η οργανωτική επιτροπή του φετινού διαγωνισμού αποτελείται από εκπροσώπους των ακόλουθων φορέων: Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.), Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε), Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝ.Ο.Α.Π.), Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Δ.Ο.Κ.), Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝ.Ο.Α.Α.), Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝ.Ο.Α.Κ.), Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝ.Ο.Α.Ν.Α.), Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π.), και την Πανελλήνια Ένωση Οινολόγων – ΠΑΝΕΠΟ. 

Τα αποτελέσματα του Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy καθώς και όλες τις πληροφορίες για τη διοργάνωση, τον κανονισμό, τους γευσιγνώστες-κριτές, τους χορηγούς και το προφίλ των Διαγωνισμών, θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.tiwc.gr.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα των μεγάλων προοπτικών που μπορούν να προσδώσουν ο οινοτουρισμός και τα επισκέψιμα οινοποιεία, στην αγροτική και τουριστική οικονομία της χώρας μας,...

REPORTS

Μια έκρηξη αναρτήσεων στο TikTok έδειξε μια βαθιά όρεξη για τα πορτοκαλί κρασιά, με κάποιους να τα βαφτίζουν το «ποτό του καλοκαιριού».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Μεσσηνία γιορτάζει με γεύσεις και αρώματα από τα θρυλικά της αμπελοτόπια και τους πανάρχαιους δρόμους των κρασιών της.

REPORTS

Το WSPC, για μια ακόμη χρονιά, έδωσε δυναμικό και ουσιαστικό παρών στο πλευρό των οκτώ (8) αποφοίτων του, που συμμετείχαν, μαζί με εκατοντάδες άλλους...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Νέα διοίκηση προέκυψε στην Ένωση των Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου, με τον Άρη Τσέλεπο να τοποθετείται μετά από ομόφωνη απόφαση ως νέος πρόεδρος...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Στο Asti, μια ήσυχη ιταλική ορεινή πόλη, βρίσκεται το Azienda Agricola Montefiorito, ένα μοναστήρι που έγινε ιδιωτικό κτήμα με το παλαιότερο κτήριο του που...