Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολλές απονομές για οίνους και αποστάγματα από το Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης

Η απονομή των μεταλλίων των επιτυχόντων οίνων και αποσταγμάτων από το διεθνή διαγωνισμό Θεσσαλονίκης έγινε την Παρασκευή 27/05/22 στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens.

Την απονομή συντόνιζε ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, έχοντας και την προεδρία του διαγωνισμού που διεξάγεται εδώ και 22 χρόνια. Οι επιτυχίες ήταν πολλές, και τα μετάλλια ατελείωτα από τις όμορφες δουλειές που έχουν γίνει ως τώρα από Έλληνες παραγωγούς.

Πολλοί επίσης ήταν οι νέοι παραγωγοί που κατέκτησαν βραβεία επιβεβαιώνοντας πως η οινοπαραγωγή στην Ελλάδα έχει περάσει στις νέες γενιές που με μεράκι εξελίσσουν τις δημιουργίες και συνθέτουν σπουδαία κρασιά και αποστάγματα.

Το πρώτο βραβείο κατέκτησε η ετικέτα Λαούδια 2020, με ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, από τους Canava Chrissou & Tselepos, που απονεμήθηκε από την Ιωάννα Παππά, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στον Άρη Τσέλεπο.

Περνώντας στα βραβεία ανά κατηγορία, για τους λευκούς οίνους, την πρωτιά πήρε ο ίδιος οίνος με χρυσό μετάλλιο, ενώ ο καλύτερος ροζέ οίνος ήταν από Αφούς Στραταριδάκη, με έδρα την Κρήτη και όνομα ετικέτας Vera Rosa (2021).
Στα Ερυθρά, το χρυσό μετάλλιο απέσπασε το Shiraz παραγωγής Kolios Wine Ltd του 2015 από την Κύπρο. 

Το χρυσό για την κατηγορία επιδόρπιων οίνων κέρδισε και πάλι Κρητικός οίνος, Emilia, από το οινοποιείο Δασκαλάκη ΙΚΕ, αλλά και το Σαμιώτικο Samos Nectar από τον ΕΟΣ Σάμου. 

Το Wine Trails, απένειμε επίσης βραβεία για τους εξής οίνους:

-Οινοποιείο Κωνσταντάρα: Χρυσό Μετάλλιο για τη Μαλαγουζιά 2021,
Χάλκινο Μετάλλιο για Sauvignon Blanc Fume 2020, Χάριτες Πέτρες Ροζέ 2021, Χάριτες Πέτρε Λευκό 2020.  

-Γεράνια Wines: χρυσό για Onar λευκό 2021, χάλκινα για Onar ερυθρό 2019, Alkion Ροζέ 2021

-Georgiadis Canteen: χρυσό για Τζούλια λευκό 2021, χάλκινο για Βόσπορο λευκό 2021

-Meteoro Winery: χρυσό για το Meteoro Syrah 2017. 

Την απονομή των μεταλίων ακολούθησε δείπνο με εκλεκτά εδέσματα και βραβευμένα κρασιά από το διαγωνισμό, στο Rooftop του ξενοδοχείου. 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη δηµιουργία Οµάδας Παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγµή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης...

REPORTS

Τα ήδη γνωστά κρασιά νέας εσοδείας καθώς και μία νέα κυκλοφορία, ένα ροζέ από την ποικιλία Νεγκόσκα υπό το Μικρό Κτήμα Τίτου, παρουσίασε στο...

REPORTS

To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς...

REPORTS

Με πρώτη ύλη από τον ορεινό αμπελώνα του Κατάφυτου η πειραματική οινοποίηση από το κτήμα Κώστα Λαζαρίδη.