Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πειραματικές φυτεύσεις με αυτόριζη Λημνιώνα και Μαλαγουζιά από το Κτήμα Κοντοζήση

Το τελευταίο διάστηµα το Κτήµα Κοντοζήση µε έδρα την Καρδίτσα πραγµατοποιεί πειραµατικές φυτεύσεις µε αυτόρριζα αµπέλια από Ληµνιώνα και Μαλαγουζιά.

Το τελευταίο διάστηµα το Κτήµα Κοντοζήση µε έδρα την Καρδίτσα πραγµατοποιεί πειραµατικές φυτεύσεις µε αυτόρριζα αµπέλια από Ληµνιώνα και Μαλαγουζιά. Σύµφωνα µάλιστα µε τον αµπελουργό και οινοποιό Ανδρέα Κοντοζήση, «πρόκειται για βέργες από το παλιό αµπέλι του πατέρα µου, τις οποίες προσπαθούµε να αναφυτεύσουµε. Ήδη έχουµε φυτεύσει έξι στρέµµατα από τρία σε κάθε ποικιλία». Στις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες του Κτήµατος, το οποίο σηµειωτέον αξιοποιεί σταθερά την τοπική Ληµνιώνα, είναι η νέα σειρά οίνων Clear Skies, µία τριλογία από Ξινόµαυρο, Μαλαγουζιά και Ασύρτικο orange καθώς και το Κοκκινέλι από Ληµνιώνα. Επιπλέον εµφιαλώνει Ασύρτικο που κυκλοφορεί µε την ετικέτα «A-Grafo» ενώ εξετάζει την εµφιάλωση και µίας Μαλαγουζιάς µε τη µέθοδο του pet nat.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Παράλληλα o Ανδρέας Κοντοζήσης διερευνά φυτεύσεις σε µεγαλύτερο υψόµετρο. Η παραγωγή του εντοπίζεται στους πρόποδες των Αγράφων σε υψόµετρο 300 µ. και σκοπεύει να φτάσει σε υψόµετρο άνω των 800 µ. µε ποικιλίες όπως η Μαλαγουζιά αλλά και να επεκτείνει τους υφιστάµενους αµπελώνες, καλύπτοντας την αυξηµένη ζήτηση. Σε ό,τι αφορά τα αµπέλια είναι στο σύνολό τους ηλικίας άνω των 25 ετών.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.