Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Dry January «στεγνώνει» τον ουρανίσκο των οινόφιλων

Μια νέα σχετικά παγκόσμια τάση που ακούει στο όνομα Dry January γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, ωστόσο μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι περισσότερα από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν φέτος.

του Ζήση Πανάγου

Αρχικά, το Dry January ξεκίνησε ως μία καμπάνια για την παγκόσμια υγεία, που είχε ως πρωταρχικό μέλημα την αποστασιοποίηση των ανθρώπων από κρασί και οποιοδήποτε άλλο είδος αλκοολούχου ποτού για όλο τον Ιανουάριο μήνα.

Βέβαια, η αποστασιοποίηση αυτή με δυσκολία θα καταφέρει να επιτευχθεί την φετινή χρονιά, καθώς μία νέα δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 άνθρωποι, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι περίπου μόνο το 78% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στον ξηρό Ιανουάριο, και μόλις το 22% απάντησε ότι θα συμμετάσχει.

Ωστόσο, μια άλλη έρευνα της Morning Consult διαπίστωσε ότι, μεταξύ εκείνων που είπαν ότι θα απέχουν από το αλκοόλ τον Ιανουάριο, τα αντιληπτά οφέλη για την υγεία ήταν ο κινητήριος παράγοντας για περίπου το 91% των ερωτηθέντων.

Είναι ενδιαφέρον ότι φέτος τα άτομα επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν ότι «στεγνώνουν» τον Ιανουάριο, με σχεδόν τους μισούς ερωτηθέντες στην έρευνα του Morning Consults να λένε ότι σχεδίαζαν να μετριάσουν το ποτό τους αντί να το κόψουν εντελώς.

Και πάλι, η δημοσκόπησή μας βρήκε κοινό έδαφος μεταξύ των σχολιαστών που ήθελαν να προωθήσουν τη μετριοπάθεια και όχι την αποχή.

Επιπλέον, αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι για όσους θέλουν να μετριάσουν ή να απέχουν από την κατανάλωση αλκοόλ, υπάρχουν περισσότερες από ποτέ επιλογές χωρίς ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Αυτό αποδεικνύεται εξάλλου και από το γεγονός ότι, μόλις αυτόν τον μήνα, η BrewDog και η Corona ανακοίνωσαν νέες μπύρες χωρίς αλκοόλ, ενώ η Katy Perry κυκλοφόρησε τη δική της σειρά απεριτίφ χωρίς αλκοόλ, με το όνομα De Soi.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.