Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Γιώργος Ζερβογιάννης αναδείχτηκε ως ο καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το έτος 2024

Τον τίτλο του Καλύτερου Έλληνα Οινοχόου για το 2024 κατέκτησε ο Γιώργος Ζερβογιάννης, μετά από μια σειρά δοκιμασιών στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων που πραγματοποιήθηκε στις 1-2 Μαρτίου στην Αθήνα.

Ως νικητής του φετινού διαγωνισμού, ο Ζερβογιάννης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχόων ο οποίος θα διεξαχθεί το 2027 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I).

Τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό κατέλαβε ο Παναγιώτης Κατσούδας και την τρίτη ο Δημήτρης Μπάρτζης.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για τον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining, με την συμμετοχή των υποψηφίων να παρουσιάζει αυξητική τάση κάθε χρόνο.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 14 οινοχόοι που αναμετρήθηκαν σε γραπτές εξετάσεις σε θεωρητικά θέματα, σε τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού, αλλά και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις στον ευρύτερο χώρο της εστίασης.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...