Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι σπάνιες Βουργουνδίες του Cambridge με τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία

Μια συλλογή από σπάνιες Βουργουνδίες από τα κελάρια του King’s College του Cambridge, έφτασε τα 1.365.125 £ σε μια ανταγωνιστική δημοπρασία Christie’s αυτή την εβδομάδα.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η συλλογή «Generations of Jayer» περιελάμβανε 42 παρτίδες από μερικές από τις καλύτερες Βουργουνδίες που έχουν εμφιαλωθεί ποτέ…

Μια θήκη 12 μπουκαλιών Grand Cru Henri Jayer για τον Georges Jayer, Echézeaux 1999 από την Côte de Nuits ηγήθηκε της κατηγορίας, που πουλήθηκε για 100.000 λίρες στη δημοπρασία του Λονδίνου.

Η δεύτερη πιο ακριβή παρτίδα ήταν ο Henri Jayer για τον Georges Jayer, Echézeaux 2001, ο οποίος έλαβε νικηφόρα προσφορά 85.000 λιρών.

Ο Henri Jayer ονομάστηκε «νονός της Βουργουνδίας», αφού πρωτοστάτησε σε μια σειρά από βασικές καινοτομίες στην περιοχή. Πίστευε ότι οι χαμηλές αποδόσεις ήταν το θεμέλιο των πραγματικά σπουδαίων κρασιών και αντιστάθηκε λυσσαλέα στην εκτεταμένη χρήση χημικών ουσιών στους αμπελώνες.

Από τον θάνατό του το 2006, τα μεταξένια Pinot Noirs του γίνονται όλο και πιο σπάνια, δημιουργώντας μια λατρεία μεταξύ των συλλεκτών και των ειδήσεων.

Ο διεθνής διευθυντής κρασιού της Christie, Tim Triptree MW, περιέγραψε κάποτε τα κρασιά του ως «σίγουρα από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει ποτέ, ιδιαίτερα τα Richebourg, Echézeaux και Cros Parantoux».

Το King’s College του Cambridge αγόρασε τα κρασιά από τον βρετανό εισαγωγέα Richards-Walfords και τα αποθήκευσε στα ιστορικά κελάρια του. Τελικά, βγήκαν στο σφυρί αυτή την εβδομάδα, μαζί με πολλά ακόμη κλασικά της Βουργουνδίας.

Έπειτα, κάποια ακόμη αξιοσημείωτα παραδείγματα αποτελούν τα 12 μπουκάλια Domaine Coche-Dury, Corton-Charlemagne 1996, που πωλήθηκαν για 75.000 £, και 12 μπουκάλια Domaine Coche-Dury, Corton-Charlemagne 2007, που πέτυχε £50.000.

Τέλος, πωλήθηκαν όλες οι παρτίδες από τη συλλογή «Generations of Jayer». Τα 1.365.125 £ από αυτή τη συλλογή συνεισέφεραν σε ένα σύνολο £2.734.363 που επιτεύχθηκε στη δημοπρασία, την οποία ο Christie’s είχε τίτλο: «Finest and Rarest Wines and Spirits: Featuring Generations of Jayer, Burgundy from the Historic Cellars of King’s College, Cambridge».

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...