Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι νέες ετικέτες της οινοποιείας Boutari στους «Χρυσούς Σκούφους»

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις νέες ετικέτες κρασιών της οινοποιίας.

Η τελετή απονομής των “Χρυσών Σκούφων” στο Athenaum InterContinental τη Δευτέρα 8 Απριλίου, ανέδειξε τη λάμψη και την αρτιότητα της γαστρονομικής σκηνής. Τα υψηλής αισθητικής πιάτα παρουσίασαν μια συνδυαστική απόλαυση αυθεντικών γεύσεων, αποδεικνύοντας την αναμφισβήτητη σύνδεση μεταξύ της υψηλής γαστρονομίας και της εκλεπτυσμένης αισθητικής του κρασιού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βογιατζής, Head Oenologist των Οινοποιείων Μπουτάρη και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου «Τα Οινοποιεία Boutari στηρίζουν σταθερά θεσμούς που προάγουν την υψηλή γαστρονομία και την ελληνική δημιουργικότητα. Εξάλλου ένα καλό πιάτο χρειάζεται ένα καλό κρασί για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο».

Σε μια λαμπερή εκδήλωση με πρωταγωνιστή τη γεύση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ξεχωριστές νέες προτάσεις των οινοποιείων  Μπουτάρη σε επίσημη πρώτη και συγκεκριμένα τα νέα μονοποικιλιακά κρασιά, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Βιδιανό. Η νέα αυτή σειρά κρασιών από ελληνικές ποικιλίες, σηματοδοτεί και την νέα εποχή Μπουτάρη, με επίκεντρο την παραγωγή και εμπορία ιδιαίτερων ποικιλιών και «φρέσκων» ετικετών που προάγουν την ελληνική οινοποιία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η βραδιά των Χρυσών Σκούφων ξεκίνησε με ένα ιδιαίτερο και ζεστό καλωσόρισμα με ένα ποτήρι από “Το Πολύπλοκο” Ασύρτικο. Η πλούσια γευστική παλέτα του κρασιού χρωμάτισε ευχάριστα το ξεκίνημα της εκδήλωσης, ενώ οι εκλεπτυσμένες νότες του ξετύλιγαν μια ιστορία γεύσης πλούσιας σε αρώματα και αισθήσεις. Την σκυτάλη του δείπνου πήραν το ανανεωμένο σε εμφάνιση Sauvignon Blanc, με έντονα και πλούσια αρώματα, “Η Φινετσάτη” Μαλαγουζιά, μια εκλεπτυσμένη ποικιλία η οποία αποδεικνύει την αξία της με την ικανότητά της να πλαισιώνει αρμονικά κάθε γεύση, το Μοσχοφίλερο Cuvée Speciale που παράγεται από διαλεχτά σταφύλια ηλικίας 50 ετών, το Καλλίστη Reserve που αποτελεί την κορυφαία εκδοχή της ποικιλίας Ασύρτικο σε βαρέλι και το Κόκκινο Γράμμα, ένα μοναδικό καινούργιο blend από Merlot & Syrah από την περιοχή της Μακεδονίας, που με το πλούσιο, βαθύ ρουμπινί χρώμα, ολοκλήρωσαν τη γαστρονομική εμπειρία με μια αίσθηση πληρότητας και ευχαρίστησης.

Μια αρμονική συμφωνία οίνου και γεύσης όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια αξέχαστη εμπειρία που συνδύασε την αρτιότητα των ελληνικών κρασιών με τα αριστουργήματα της γαστρονομίας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...