Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ένα ταξίδι στα πιο ελκυστικά κρασιά της χρονιάς από το WineTrails Top 50

Φτάσαμε στον αριθμό οκτώ, με γιορτινή διάθεση κι αισιοδοξία.

Όπως εκείνη τη μακρινή πρώτη φορά που όλα ήταν απλά και μόνο μια ιδέα που στριφογύριζε στο μυαλό σαν να ήθελε να βουτήξει στα εργαλεία της δουλειάς. Τα μισογεμάτα ποτήρια, που είχαμε μπροστά μας. Κλείνουμε λοιπόν οκτώ χρόνια, που σημαίνει οκτώ λίστες με 50 κορυφαία, μοναδικά, με πλοκή και χαρακτήρα, αποκλειστικά επώνυμα, εμφιαλωμένα, ελληνικά κρασιά.

Σαν κι αυτά που ξεχώρισαν και στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας, επισφραγίζοντας την πρόοδο της εγχώριας οινοποιίας και κατά τη διάρκεια της τελευταίας, δύσκολης ομολογουμένως, οινικής χρονιάς.
Μια χρονιά, η οποία, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στο 2024, απαριθμεί τις εμπειρίες και καλλιεργεί υποσχέσεις.

Για πολλούς ο αριθμός οκτώ συμβολίζει το άπειρο ενώ για τους Ιάπωνες θεωρείται ιδιαίτερα τυχερός. Για εμάς παραμένει απλά και μόνο το επόμενο σκαλοπάτι από το εφτά και το προηγούμενο από το εννιά. Αυτό που ωστόσο είναι ικανό να μας δώσει επιπλέον ώθηση, όπως ακριβώς και κάθε επόμενο από τα προηγούμενα χρόνια.

Αναμφίβολα, το 2023 είναι μια διττή χρονιά. Από τη μία η συνολική παραγωγή δοκιμάστηκε σε ασυνήθιστες κλιματολογικές συνθήκες, ρυθμούς κι εντάσεις. Από την άλλη ο χρόνος αποτέλεσε έναν ακόμη σταθμό εκφραστικότητας για πάρα πολλά κρασιά προηγούμενων σοδειών. Σε κάθε περίπτωση, θα θέλαμε να έχουμε συναντήσει περισσότερα γλυκά κρασιά με παγκόσμια γευστική εκφραστικότητα και, ακολούθως, περισσότερα αφρώδη με πιο συμπαγή και βαθύ χαρακτήρα. Το λάκτισμα του χαμόγελου ωστόσο δείχνει να ξεκινά από λίγα, προς το παρόν, λευκά που συμβαδίζουν με χαρακτηριστική ευκολία στη δεκαετή λεωφόρο του χρόνου. Αξιωσημείωτο παραμένει και ένα διαρκώς αυξανόμενο μπουκέτο πολυπλοκότητας των ποιοτικών κι εκφραστικών ροζέ. Σηκώνοντας τα γεμάτα ποτήρια μας πίνουμε στο κρασί κι ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε έναν χρόνο από τώρα.

*Η σειρά παρουσίασης είναι αλφαβιτκή και η αρίθμηση των κρασιών στις σελίδες που ακολουθούν δεν έχει χαρακτήρα αξιολόγησης τους.

Το Top 50 του WineTrails κυκλοφορεί σε όλη τη χώρα το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...