Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι εξαγωγές κρασιού είναι σωτήριες για τους παραγωγούς στη Νότια Αφρική

Μετά τις πολλαπλές εγχώριες απαγορεύσεις ποτών στη Νότια Αφρική, η The Old Road Wine Co. τόνισε ότι η οινοποιία της θα ήταν «εντελώς νεκρή» χωρίς την ποσόστωση εξαγωγής 50% που χορηγείται στους παραγωγούς.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Όπως τα περισσότερα οινοποιεία της Νότιας Αφρικής, το The Old Road Wine Co. στο Franschhoek είχε 12 δύσκολους μήνες. Τουλάχιστον πέντε εγχώριες απαγορεύσεις αλκοολούχων ποτών, που απαγόρευαν την πώληση αλκοόλ εμπόδισαν την ανάπτυξη και έριξαν ένα κλειδί στα έργα για τους οινοπαραγωγούς που ήθελαν να αλλάξουν τα αποθέματά τους. Ωστόσο, για τη νεοσύστατη επιχείρηση Old Road, η οποία ξεκίνησε μόλις πριν από τρία χρόνια, λίγες στιγμές πριν ο Covid ρίξει τη μεγάλη σκιά του σε ολόκληρο τον πλανήτη, η επιβίωση από την πανδημία ήταν ίσως ακόμη μεγαλύτερο κατόρθωμα.

Ο επικεφαλής οινοποιός Ryan Puttick είπε σε πρόσφατη δήλωση του, κατά τη διάρκεια της ProWein ότι το επίδομα εξαγωγών 50% που χορηγήθηκε στα οινοποιεία SA κατά τη διάρκεια των εγχώριων απαγορεύσεων αλκοόλ ήταν η «σωτήρια χάρη» της εταιρείας, προσθέτοντας ότι «αν δεν το είχαμε αυτό, θα ήμασταν νεκροί».

Παράλληλα, ο Puttick επεσήμανε επίσης ότι η πρόσληψη των εξαγωγών Sauvignon Blanc της Νότιας Αφρικής έχει μεγάλη σχέση με τη διατήρηση της επιβίωσης, με τη δημοφιλή ποικιλία να αποδεικνύεται σωτήρια για τους παραγωγούς που κατάφεραν να καλύψουν μέρος του κενού, που δημιουργήθηκε από την έλλειψη στο Marlborough.

«Υπήρξε μια μεγάλη ώθηση τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς το νοτιοαφρικανικό Sauvignon Blanc είναι πολύ πιο κοντά στο στυλ της Νέας Ζηλανδίας από το Sauvignon Blanc από τη Χιλή ή την Αργεντινή», δήλωσε ο Puttick.

Τα κρασιά αυτά έχουν μία ιδιαίτερη εκφραστικότητα, χάρις στα αμπέλια που καλλιεργούνται στο Elgin και στο Stellenbosch. Έτσι, τα κρασιά αυτά έχουν ιδιαίτερα αρώματα και γεύσεις, όπως τροπικά φρούτα, ανανά, μπανάνες, λευκά ροδάκινα και αχλάδι, σε αντίθεση με τα πιο χλοώδη, φυτικά χαρακτηριστικά που μπορούν να εκδηλωθούν στην ποικιλία όταν καλλιεργούνται σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τον Puttick, οι διεθνείς αγορές ανταποκρίνονται επίσης με ενθουσιασμό στο Chenin Blanc της Old Road, φτιαγμένο από εξαιρετικά παλιά αμπέλια στην κοιλάδα Franschhoek και στο Swartland.

Έπειτα, παρά τα πολλά πλήγματα, που δέχθηκαν οι οινοπαραγωγοί της Νότιας Αφρικής τα τελευταία χρόνια, οι εξαγωγές κρασιού της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο κατάφεραν ακόμα να αυξηθούν κατά 21% το 2021. Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και οι αφρικανικές χώρες, όπως η Νιγηρία, η Κένυα, η Τανζανία, η Ουγκάντα, η Μοζαμβίκη και η Ζιμπάμπουε. Ήταν επίσης, μεταξύ των εξαγωγικών αγορών με κορυφαίες επιδόσεις για το νοτιοαφρικανικό κρασί, ενώ τα εμπορικά προβλήματα με την Αυστραλία επέτρεψαν στη Νότια Αφρική να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στην Κίνα.

Ο Puttick αποκάλυψε ότι η Σουηδία, η Ολλανδία και το Βέλγιο αγοράζουν ολοένα μεγαλύτερες ποσότητες κρασιού Old Road, με τους Σουηδούς να επιστρατεύουν το Pinotage του παραγωγού.

Ίσως, το μεγαλύτερο σημάδι μέχρι τώρα ότι τα πράγματα επιστρέφουν επιτέλους σε καλό δρόμο είναι ότι ο Franschhoek «αρχίζει να βλέπει τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται», είπε ο Puttick. Οι οινοπαραγωγοί στην κατά κύριο λόγο τουριστική πόλη βασίζονται σε πεζούς από ξένους επισκέπτες και αγορές από την πόρτα του κελαριού για να τους κρύβουν σε βαλίτσες για το ταξίδι στο σπίτι, για να αποκομίσουν κέρδος.

Επιπλέον, νωρίτερα φέτος, η επιχείρηση ποτών ανέφερε πώς ένα «θαυματουργό φυτό» που βρέθηκε στο Ακρωτήρι βοηθά στην αφαίρεση επιπέδων ρεκόρ CO2 από τους αμπελώνες της Νότιας Αφρικής. Ένα εκτάριο spekboom, γνωστό και ως «Elephant Bush», μπορεί να απορροφήσει περίπου 7,5 φορές περισσότερο CO2 από την ατμόσφαιρα σε σχέση με τα ώριμα δάση ή δάση. κάτι που βοηθά τους οινοπαραγωγούς της χώρας να παράγουν πιο βιώσιμα.

Στην περίπτωση του Old Road, ο Puttick υπογραμμίζει τους «δι-αντιδραστήρες που χρησιμοποιούνται για το νερό απορριμμάτων» ως μία από τις πολλές πράσινες καινοτομίες που χρησιμοποιεί το οινοποιείο, το οποίο παράγει αποκλειστικά vegan κρασιά.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.