Το Greek Wine Day αποτελεί πλέον θεσμό για την προβολή του ελληνικού κρασιού στην Ιταλία και την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά, συγκεντρώνοντας επαγγελματίες του κλάδου, δημοσιογράφους, οινολόγους και φίλους του οίνου. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση του ελληνικού αμπελώνα και η γνωριμία του ιταλικού κοινού με τις γηγενείς ποικιλίες και οινοποιητικές παραδόσεις της Ελλάδας.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στη φετινή συμμετοχή του εστιατορίου Μικρό Καράβι από την Τήνο, το οποίο στηρίζει τη διοργάνωση ως χρυσός χορηγός, εκπροσωπώντας επάξια τη γαστρονομία των Κυκλάδων.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Albani, στη Via Fiume 12Α στη Φλωρεντία, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλειστή γευσιγνωσία για επαγγελματίες και δημοσιογράφους το πρωί, και άνοιγμα για το κοινό από το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα.
Το Greek Wine Day οργανώνεται με την υποστήριξη της σχολής οινοχόων FISAR Firenze και τη συμμετοχή διακεκριμένων επαγγελματιών του χώρου, μεταξύ των οποίων ο Ιταλός Master of Wine Gabriele Gorelli.
