Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η TWE αποκτά αμπελώνα υψηλής ποιότητας στο Marlborough

Η Treasury Wine Estates έχει περάσει από ρυθμιστική έγκριση για την απόκτηση ενός αμπελώνα υψηλής ποιότητας στην κοιλάδα Wairau του Marlborough.

Μετά την ανακοίνωση τον Νοέμβριο ότι το Treasury Wine Estates της Αυστραλίας σκόπευε να αγοράσει επιπλέον 245 εκτάρια γης στην περιοχή Marlborough της Νέας Ζηλανδίας, πηγές επβεβαιώνουν ότι η εξαγορά έχει πλέον εγκριθεί.

Αναλυτικότερα, η TWE σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει σταφύλια από τους νεοαποκτηθέντες αμπελώνες για τις μάρκες κρασιού της Νέας Ζηλανδίας Matua και Squealing Pig, που έχουν μεγάλη βάση καταναλωτών στις ΗΠΑ.

«Κάνουμε μεγάλα βήματα ενάντια στις φιλοδοξίες μας στη Νέα Ζηλανδία και χαίρομαι που μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε με αυτή τη νέα εξαγορά, ενώ μεγιστοποιούμε τις δυνατότητες παραγωγής κρασιού», δήλωσε η Kerrin Petty, επικεφαλής προμήθειας και βιωσιμότητας της TWE.

Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών αποκάλυψε επίσης λεπτομερή σχέδια για την προώθηση βιώσιμων πρακτικών στη νέα τοποθεσία, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης «υβριδικών αυτόνομων οχημάτων», της προσεκτικής χρήσης του νερού και ενός στόχου για την επίτευξη «μηδενικών αποβλήτων στην υγειονομική ταφή έως το 2050».

Ωστόσο, η είδηση ​​της διευρυνόμενης παρουσίας της TWE στο Marlborough έγινε δεκτή με διαφορετικούς βαθμούς ενθουσιασμού από τους Νεοζηλανδούς.

Μιλώντας αποκλειστικά σε πρόσφατη δήλωση του, ο διευθυντής αμπελουργίας της Villa Maria, Patrick Butterman, τόνισε ότι: «Οι ξένες επενδύσεις βοήθησαν στη δημιουργία μιας κλίμακας βιομηχανίας και φήμης που επέτρεψαν στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να ερωτευτούν το κρασί της Νέας Ζηλανδίας», ενώ πρόσθεσε ότι: «Η άρση του προφίλ των κορυφαίων ποικιλιών κρασιού μας ωφελεί όλους».

Αντίθετα, ο Haysley MacDonald, ιδιοκτήτης του παραγωγού Marlborough te Pā, που ανήκει στους Μαορί, είπε στην επιχείρηση ποτών:

«Δεν μας αρέσει γιατί, από τη στιγμή που αυτά τα εδάφη έχουν φύγει, έχουν φύγει για πάντα. Καταλαβαίνω γιατί αυτές οι [διεθνείς] εταιρείες θέλουν να είναι εδώ. Είναι κρίμα που οι ντόπιοι δεν μπορούν να έχουν τη δική τους γη».

«Ο καθένας θέλει να έχει το δικό του σπίτι και η γη είναι πολύτιμη», συνέχισε. «Θα έλεγα ότι περισσότερο από το 50% των οινοποιείων δεν είναι πλέον ιδιοκτησία της Νέας Ζηλανδίας, πόσο μάλλον των Μαορί είναι ξένης ιδιοκτησίας και ελέγχονται».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στην έγκριση της κοινής επένδυσης ΤΕΜΕΣ με την Premia Properties στο Costa Navarino προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά την συνεδρίαση της την 1η Μαΐου.

REPORTS

Ο πληθωρισμός, μια διάχυτη οικονομική δύναμη, ασκεί την επιρροή του σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του κόσμου του κρασιού.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Ένα ξαφνικό κρύο έχει προκαλέσει «ακραίες ζημιές» σε πολλές γερμανικές αμπελοοινικές περιοχές, με ορισμένους παραγωγούς να αναμένουν να χάσουν σχεδόν το σύνολο της σοδειάς...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...