Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Natwest κλείνει συμφωνία 100 εκατ. λιρών με την πλατφόρμα ποτών Ferovinum

Μια συμφωνία 100 εκατομμυρίων λιρών μεταξύ της Ferovinum, της NatWest και της BCI Capital θα μπορούσε να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες χρησιμοποιούν κεφάλαια στον τομέα του κρασιού και των οινοπνευματωδών ποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ferovinum με έδρα το Λονδίνο, μια πλατφόρμα χρηματοδότησης για τη βιομηχανία κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών, έκλεισε μια συμφωνία ορόσημο που θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διοχετεύεται το κεφάλαιο στις επιχειρήσεις κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών.

Έπειτα, η συμφωνία θα δει τη NatWest να ηγείται των διακανονισμών χρηματοδότησης χαρτοφυλακίου για την Ferovinum, η οποία ιδρύθηκε το 2018 από τους χρηματοοικονομικούς εμπειρογνώμονες Mitchel Fowler και Daniel Gibney, και χρησιμοποιεί δομές που υιοθετήθηκαν από επενδυτικές τράπεζες σε αγορές εμπορευμάτων για πρόσβαση σε κεφάλαια από πιστωτικά κεφάλαια, τράπεζες και άλλα ιδρύματα.

Με πελάτες όπως η εταιρεία κονσερβοποιημένων κρασιών The Uncommon και το αποστακτήριο The Glenturret, η Ferovinum θα δει τώρα 80 εκατομμύρια λίρες να έρχονται μέσω μιας «σταδιακής συναλλαγής» από το Natwest, με το υπόλοιπο ποσό να συνεισφέρουν επενδυτές μετοχικού κεφαλαίου Ferovinum και η βρετανική εταιρεία πιστώσεων BCI Capital, η οποία είναι ο κύριος εταίρος της Ferovinum στη χρηματοδότηση χαρτοφυλακίου 2021.

Ελπίζεται ότι η συμφωνία θα ξεκλειδώσει την παροχή κεφαλαίου μεγαλύτερης κλίμακας σε επιχειρήσεις οίνου και οινοπνευματωδών ποτών και θα βελτιώσει την πρόσβαση σε κεφάλαια σε έναν τομέα που ιστορικά έχει παρεμποδιστεί από τον κατακερματισμό και τους μεγάλους χρόνους ωρίμανσης.

Συμπληρωματικά, η Ferovinum επιβεβαίωσε ότι τα 100 εκατομμύρια £ θα χρησιμοποιηθούν σε ένα ευρύ φάσμα εταιρειών κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών τους επόμενους μήνες. Η πρωτεύουσα θα υποστηρίξει επίσης «ένα φιλόδοξο σχέδιο επέκτασης του Ηνωμένου Βασιλείου και του παγκόσμιου» για την πλατφόρμα.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Μίτσελ Φάουλερ πιστεύει ότι η συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο για μια «νέα εποχή επενδύσεων στον κλάδο με γνώμονα την τεχνολογία».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τη NatWest ως τον πρώτο τραπεζικό μας εταίρο σε μια συμφωνία που σηματοδοτεί μια πραγματική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο το κεφάλαιο χρησιμοποιείται στη βιομηχανία κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών», ανέφερε.

«Η τεχνολογία της Ferovinum έχει κατασκευαστεί κατά παραγγελία για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που προηγουμένως είχαν σταματήσει το θεσμικό κεφάλαιο να φτάνει σε αυτόν τον τομέα, δίνοντας στις τράπεζες τα κατάλληλα εργαλεία για να εμπλακούν. Το NatWest αναγνώρισε αμέσως τις δυνατότητες της πλατφόρμας μας και μας έχει εντυπωσιάσει η ικανότητά τους να αξιοποιούν την τεχνογνωσία του κλάδου και την κοινή δέσμευση για καινοτομία και υποστήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων καθώς αναπτύσσονται.

Με περισσότερους από 30 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων αποστακτηρίων, οινοποιείων, εμπόρων και εμφιαλωτών, η Ferovinum έχει χρηματοδοτήσει μέχρι στιγμής το ισοδύναμο περισσότερων από 5 εκατομμυρίων φιαλών.

Τέλος, λειτουργεί δημιουργώντας μια πλατφόρμα περιφραγμένη με δακτυλίους που κρατά περιουσιακά στοιχεία κατά την παραγωγή, αποθήκευση και διανομή κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών, επιτρέποντας στις εταιρείες να μετατρέψουν το απόθεμά τους που ωριμάζει σε ένα περιουσιακό στοιχείο ακριβώς στην ώρα του. Αυτή η ευελιξία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαιο όταν το χρειάζονται, μειώνοντας τον κίνδυνο ρευστότητας και την εξάρτησή τους από τους όρους πληρωμής, καθώς και προστατεύοντας την κερδοφορία σε περίπτωση διακοπής της εφοδιαστικής αλυσίδας.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...