Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Edmond de Rothschild Heritage αγοράζει το οινοποιείο Central Otago Akarua

Η παριζιάνικη επενδυτική εταιρεία Edmond de Rothschild Heritage συμφώνησε να αγοράσει το οινοποιείο Central Otago Akarua έναντι ενός αδιευκρίνιστου ποσού.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η συμφωνία περιλαμβάνει 34,5 εκτάρια με αμπέλι στην καρδιά της ορεινής υποπεριοχής Bannockburn. Φυτεύεται κυρίως με Pinot Noir, αλλά υπάρχουν και καλλιεργητικές εκτάσεις Chardonnay και Riesling.

Ο Sir Clifford Skeggs, ένας επιχειρηματίας με ακτινίδια, και η Lady Marie Skeggs αγόρασαν τη γη για την Akarua το 1995 και η φύτευση ξεκίνησε την επόμενη χρονιά. Τα πρώτα κρασιά εμφιαλώθηκαν από τον τρύγο του 1999.

Το Akarua έχει πλέον καθιερωθεί σταθερά ως μία από τις μεγαλύτερες οικογενειακές επιχειρήσεις στο Central Otago και τα κρασιά του 100% που καλλιεργούνται σε κτήμα έχουν κερδίσει την αναγνώριση των κριτικών και μια σειρά από βραβεία.

Η Edmond de Rothschild Heritage, η οποία συνδυάζει τα περιουσιακά στοιχεία του μη τραπεζικού τρόπου ζωής του επενδυτικού ομίλου, έκανε την πρώτη της επίθεση στη Νέα Ζηλανδία πριν από μια δεκαετία, όταν αγόρασε 24 εκτάρια στην κοιλάδα Marlborough για την παραγωγή της επωνυμίας Rimapere.

Η πρόεδρος του γκρουπ Ariane de Rothschild ζήτησε από την ομάδα να βρει το καλύτερο terroir στη Νέα Ζηλανδία για να προσθέσει έναν παραγωγό Pinot Noir στη συλλογή της.

Φυσικά επέλεξαν το Central Otago, το οποίο θεωρείται ευρέως ως μία από τις καλύτερες περιοχές παραγωγής Pinot Noir στον κόσμο εκτός της Βουργουνδίας, μαζί με την κοιλάδα Willamette του Όρεγκον.

«Εστιάσαμε την αναζήτησή μας στο Central Otago, την άλλη περιοχή Pinot Noir, με σκοπό να εντοπίσουμε το καλύτερο έδαφος εκεί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Boris Breau. «Με την Akarua, προσθέτουμε στο χαρτοφυλάκιό μας ένα φημισμένο οικογενειακό οινοποιείο για περισσότερα από 20 χρόνια.

«Προσδιορισμένο ως ένα από τα καλύτερα terroirs αυτής της εμβληματικής ποικιλίας σταφυλιού, εξακολουθεί να έχει ισχυρές δυνατότητες ανάπτυξης, επιτρέποντάς μας να ολοκληρώσουμε τη γκάμα μας και να εδραιώσουμε τη θέση μας στα premium κρασιά.»

Η εξαγορά υπόκειται σε ποικίλους όρους, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης απόκτησης συγκατάθεσης από το Γραφείο Επενδύσεων στο εξωτερικό της Νέας Ζηλανδίας.

Εάν λάβει έγκριση, η Anne Escalle, η οποία έχει υπηρετήσει ως τεχνική διευθύντρια για τη Rimapere από το 2019, θα αναλάβει τις λειτουργίες για λογαριασμό του ομίλου.

«Το Central Otago, ιδιαίτερα το Bannockburn, αντιπροσωπεύει ένα ιδανικό terroir για το Pinot Noir χάρη στο ηπειρωτικό του κλίμα σπάνιο για τη Νέα Ζηλανδία, το οποίο συνδέεται με μεγάλη πολυπλοκότητα ορυκτών στο έδαφος: loess πάνω από σχιστόλιθο και άμμο», είπε. «Ο αμπελώνας Akarua είναι μια μοναδική τοποθεσία, φωλιασμένη στους πρόποδες των βουνών, προσφέροντας πιο ισορροπημένες συνθήκες, οι οποίες αναμφίβολα θα επιτρέψουν στο κρασί μας να εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα Pinot Noir.»

Η Ariane de Rothschild η Γαλλίδα τραπεζίτης που διευθύνει τον όμιλο από το 2019 πρόσθεσε ότι ο εκλιπών σύζυγός της, Benjamin, οδήγησε την «εξερεύνηση μακρινών προορισμών» για να αναζητήσει τα καλύτερα terroir.

«Σύμφωνα με αυτήν την αναπτυξιακή στρατηγική, δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες κάθε αμπελώνα να παράγει εκλεκτά κρασιά, με έμφαση στην ενίσχυση των τοπικών ποικιλιών σταφυλιού», είπε.

«Η Νέα Ζηλανδία, ευρέως γνωστή για το εξαιρετικό Sauvignon Blanc και το Pinot Noir, είναι ένα από αυτά τα τερουάρ υψηλών δυνατοτήτων. Μετά το Rimapere το 2012, ενισχύουμε τη δέσμευσή μας μακροπρόθεσμα με την Akarua.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...