Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η νέα πλατφόρμα Bored Grapes φέρνει το κρασί στον εικονικό κόσμο των NFT

Η Bored Grapes αποτελεί μια νέα πλατφόρμα για συλλέκτες και λάτρεις κρασιού και εγκαινιάζει δυνητικά ένα νέο μοντέλο για την πώληση κρασιού ως συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.

Ο Nicholas Keeler με έδρα το Όρεγκον, ο οινοποιός της Authentique Wine Cellars και συνιδρυτής της Bored Grapes, συνεργάστηκε με μια ομάδα ειδικών κρασιού και τεχνολογίας με επικεφαλής τον Robert Haleluk. Έχουν αναπτύξει μια οινική προσέγγιση στον κόσμο των NFTs (non-fungible tokens), δημιουργώντας ένα διαδικτυακό metaverse με επίκεντρο το κρασί.

Το έργο έχει εξελιχθεί από την έναρξή του, τον Οκτώβριο του 2022. Ο Keeler και η ομάδα του χαράζουν μια πορεία για να ξεκινήσουν το πρώτο μοντέλο NFT που θα μπορούσε να εισαγάγει μια προηγμένη νέα ιδέα ψηφιακού μέλλοντος, ή τουλάχιστον να παρέχει μία νέα πλατφόρμα για τους καταναλωτές, προκειμένου να αγοράζουν και να συλλέγουν κρασί.

Η Bored Grapes παρουσίασε την πρώτη της συλλογή NFT πέρυσι, προσφέροντας 5.555 εικονικά άδεια μπουκάλια. Αυτή η διαδικασία έκδοσης ονομάζεται συχνά «νομισματοκοπείο», όπου οι χρήστες αλληλεπιδρούν με ένα έξυπνο συμβόλαιο για την έκδοση ενός διακριτικού NFT.

Η ομάδα του Bored Grapes ανακοίνωσε το εναρκτήριο «Drop» στους 31.000 οπαδούς της στο Twitter και την κοινότητα Discord 26.000 μελών ένα διαδικτυακό κοινωνικό δίκτυο.

«Η διαδικασία μας επιτρέπει να επιμελούμε ειδικές ψηφιακές ευκαιρίες και μοναδικά κρασιά από το δίκτυο των φίλων μου οινοποιών στη βιομηχανία», είπε ο Keeler. «Για παράδειγμα, σκοπεύω να συνεργαστώ με τον Chris Peterson στο Οινοποιείο Avennia για μια προσφορά μείγματος Bordeaux και εξετάζουμε την επιμέλεια κρασιών από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Καλιφόρνια», πρόσθεσε.

Το επόμενο βήμα είναι οι άνθρωποι να πάρουν αυτά τα άδεια μπουκάλια NFT και να τα εξαργυρώσουν για το πραγματικό κρασί που έχει παραγάγει ο Keeler και το δίκτυό του. Το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, η Bored Grapes θα κυκλοφορήσει μια νέα συλλογή NFT για να ξεκινήσει την επόμενη φάση του έργου της. Αυτή η νέα συλλογή θα επιτρέψει στα μέλη να κατοχυρώσουν 5.555 αμπέλια.

Παράλληλα, οι χρήστες που έχουν αγοράσει αμπέλια θα ξεκινήσουν την εμπειρία της καλλιέργειας σταφυλιών στον μεταβαδικό αμπελώνα της Bored Grapes, Vinum Estate. Κάθε αμπέλι θα καλλιεργεί μια συγκεκριμένη ποσότητα σταφυλιών καθημερινά (αυτές θα ποικίλλουν). Θα παράγουν έως και 112 σταφύλια ανά κλήμα σε πλήρη ωρίμανση.

«Μόλις αναπτυχθούν πλήρως, οι χρήστες θα μπορούν να μαζέψουν τα σταφύλια τους και να τα συνδυάσουν με τα άδεια μπουκάλια για να παράγουν ένα γεμάτο μπουκάλι κρασί NFT», εξήγησε ο Keeler. «Τότε μπορούν να εξαργυρώσουν αυτό το NFT για ένα πραγματικό φυσικό μπουκάλι κρασί που παράγω», πρόσθεσε.

Το κόστος ανά αμπέλι είναι 0,10 Ethereum (ETH). Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν με παραδοσιακό νόμισμα (USD) μέσω πιστωτικής κάρτας. Το ποσό που χρεώνεται θα βασίζεται στην τρέχουσα αξία του ETH, η οποία, από τη σύνταξη αυτού του παρόντος, είναι 1.872,50 $.

Από πολλές απόψεις, η αγορά αμπέλων στο Bored Grapes είναι παρόμοια με την πληρωμή για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρασιού, η οποία είναι η πρακτική της πώλησης κρασιού πριν από την εμφιάλωση.

Σε αντίθεση, με μια φυσική αγορά όπως το en primeur, όπου κάποιος θα αγόραζε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρασιού, η Bored Grapes «ακολουθεί μια συναρπαστική νέα προσέγγιση για να το κάνει ψηφιακά», είπε ο Haleluk. «Ακόμα κι αν οι όροι, όπως NFT, metaverse μπορεί να φαντάζουν περίπλοκοι, αυτή η νέα τεχνολογία είναι συναρπαστική. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στις δημιουργικές ομάδες να χτίσουν μοναδικές εμπειρίες γύρω από προϊόντα, επωνυμίες, καθώς και να εκμεταλλευτούν συναρπαστικές ευκαιρίες», πρόσθεσε.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...