Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Antinory, των εκλεκτών οίνων επενδύει στον αναπτυσσόμενο τομέα της ρομποτικής αμπελώνων

Η Marchesi Antinori ανήκει εσχάτως στους παραγωγούς κρασιών υψηλού προφίλ που επενδύουν στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της ρομποτικής αμπελώνων.

Η εταιρεία κρασιού με έδρα την Τοσκάνη, η οποία βρίσκεται πίσω από ετικέτες όπως οι Pèppoli και Tignanello στο Chianti Classico, ανακοινώθηκε ως νέος μέτοχος της VitiBot. Μέρος του Ομίλου SDF, ενός κατασκευαστή γεωργικών μηχανημάτων με έδρα την πόλη Treviglio, στην Λομβαρδία, η VitiBot, παράγει ρομπότ που μπορούν να αναλάβουν μια σειρά από εργασίες στον αμπελώνα, συμπεριλαμβανομένου του βοτανίσματος και του κουρέματος.

Ο Piero Antinori, επίτιμος πρόεδρος της Marchesi Antinori, δήλωσε: «Οι αρχαίες οικογενειακές ρίζες παίζουν σημαντικό ρόλο στη φιλοσοφία μας, αλλά ποτέ δεν εμπόδισαν το καινοτόμο πνεύμα μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε μέρος αυτής της νέας πρόκλησης μαζί με τη Vitibot. Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος πρέπει πάντα να διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στην αμπελοκαλλιέργεια και στον κλάδο του κρασιού, αλλά πιστεύουμε επίσης ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την ποιότητα των κρασιών μας και το περιβάλλον μας. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση θα συμβάλει επίσης στη δημιουργία επαγγελματικών προσωπικοτήτων υψηλής εξειδίκευσης για τη διαχείριση αυτών των ρομπότ».

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 39 του Winetrails

 

Ο Cédric Bache, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της VitiBot, υποστήριξε ότι «η συνεργασία ενισχύει τη θέση μας ως ηγέτη στον τομέα και ανοίγει αμέσως νέες συναρπαστικές προοπτικές».

Στους επενδυτές στην VitiBot συγκαταλέγονται οι οίκοι: Champagne Roederer, Martell Mumm Perrier-Jouët (μέρος της Pernod Ricard), Laurent-Perrier, Piper-Heidsieck και Charles Heidsieck.

Δεδομένου ότι η Τοσκάνη ειδικότερα έχει πληγεί από έλλειψη εργατών αμπελώνων τα τελευταία χρόνια, θα μπορούσε κάλλιστα να ανοίξει το δρόμο και σε άλλους παραγωγούς από την περιοχή να επενδύσουν σύντομα στη ρομποτική ως μέσο συντήρησης των αμπελιών τους χωρίς την ανάγκη περισσότερης ανθρώπινης εργασίας.

Η Antinori δεν είναι το μόνο μεγάλο όνομα που επενδύει σε αμπελουργικά ρομπότ πρόσφατα, ο γίγαντας της σαμπάνιας Moët & Chandon συνεργάστηκε με την Yanmar Vineyard Solutions για να εξερευνήσει πώς να χρησιμοποιεί ρομποτικά τρακτέρ για να περιποιηθεί τα αμπέλια του.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι τιμές στις δημοπρασίες εκλεκτού κρασιού έχουν «ηρεμήσει», σύμφωνα με τον οίκο iDealwine, ως αποτέλεσμα της διόρθωσης στην εν λόγω αγορά το 2023.

REPORTS

Η διαρθρωτική πτώση της παγκόσμιας αγοράς κρασιού συνεχίστηκε το 2023, με μειωμένους όγκους κατά 4% έναντι του 2022. Η μείωση στην παραγωγή αναμένεται να...

REPORTS

Οι φιάλες μάγκνουμ Domaine de la Romanée-Conti (DRC) από τη δεκαετία του 1970 ήταν τα αστέρια στην εναρκτήρια δημοπρασία κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών του...

REPORTS

Η Diageo, κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο και την Ελλάδα, αποκαλύπτει τις πέντε γεύσεις που θα κυριαρχήσουν φέτος το καλοκαίρι - Umami,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην πρώτη εκκαθάριση της ενίσχυσης για την «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας» με 163.400,07 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

REPORTS

Ο μεγιστάνας του τύπου, δισεκατομμυριούχος Ρούμπερτ Μέρντοχ, βάζει στα σχέδια του να κάνει τα κρασιά του κτήματος Moraga στο Bel Air - τον μοναδικό...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Drink Pink είναι η μοναδική, και καθιερωμένη εδώ και 12 χρόνια, έκθεση της Αθήνας αφιερωμένη αποκλειστικά στην κατηγορία των ροζέ κρασιών. Φέτος, με...

REPORTS

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του αμπελουργικού τομέα πρέπει να συμφωνούν με τον αντίστοιχο σχεδιασμό της εμπορίας και μάλιστα να προπορεύονται λαμβάνοντας υπόψη τις...