Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η σωτηρία της Emilia-Romagna θα έρθει με την δοκιμή των τοπικών της οίνων

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Emilia-Romagna και την Τοσκάνη πρόσφατα, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείξετε την υποστήριξή σας στην περιοχή είναι να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί από την περιοχή. Ο Filippo Bartolotta φέρνει μια λίστα με συναρπαστικές ιταλικές ονομασίες κρασιού για να δοκιμάσετε.

Ένα κρασί ανοιχτό αχυροκίτρινο με πρασινωπές αποχρώσεις, το Pignoletto Classico dei Colli Bolognesi έχει λεπτό χαρακτήρα και απολαυστικά αρώματα κρίνου της κοιλάδας, χαμομηλιού, λευκού ροδάκινου και γκρέιπφρουτ, με μια δροσερή απαλή πικρή επίγευση αμυγδάλου και εσπεριδοειδών.

Συνδυάζοντας μια φαινομενική τραχύτητα με την κρυφή τρυφερότητα και απαλότητα είναι το χαρούμενο Sangiovese di Romagna. Αυτό το DOC κυκλοφορεί επίσης στην αγορά με τη νέα συλλογική επωνυμία Rocche di Romagna, η οποία εμφανίζει 16 διαφορετικά terroirs (υποζώνες) και ταιριάζει φανταστικά με μια κλασική χειροποίητη ταλιατέλα με ραγού.

Το γηγενές Pagadebit. Ένα πανέμορφο ποώδες και κράταιγο λευκό κρασί, ιδιαίτερα καλό για κάποιον, που προτιμά ένα ελαφρύ δείπνο με θαλασσινά.

Με ιστορία άνω των δύο χιλιάδων ετών, η ονομασία Albana di Romagna παράγει ένα έντονο, δομημένο λευκό κρασί που μπορεί επίσης να βρεθεί σε ξηρή και πολύ συχνά μουσκεμένη (σχεδόν πορτοκαλί) εκδοχή με φανταστική αλατότητα ή στο πιο παραδοσιακό γλυκό εκδοχή.

Αν έχετε διάθεση για τσιμπήματα, τότε το Pignoletto αποτελεί την τέλεια ευκαιρία. Αυτή η ποικιλία σταφυλιού, επίσης γνωστή ως Grechetto Gentile, μπορεί να προσφέρει ευκίνητα και τραγανά λευκά καθώς και ζουμερά και τραγανά αφρώδη κρασιά που φημολογείται ότι απολάμβανε ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος.

Τέλος, ολοκληρώνοντας, κάποιος θα μπορούσε να εξετάσει τα κρασιά του Lambrusco DOC – αν και η ονομασία δεν έχει επηρεαστεί τόσο άσχημα, υπάρχουν ακόμα πολλά οινοποιεία που παράγουν αυτό το αρχαίο κρασί που έχουν αμπελώνες στις πλημμυρισμένες περιοχές. Θα μπορούσατε να επιλέξετε από τη μεγάλη αλατούχα οξύτητα ενός DOC Sorbara Lambrusco ή την κορεσμένη εκχύλιση βαθύ μωβ μιας εξαιρετικής Grasparossa di Castelvetro DOC.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.