Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή κάβα κρασιών γιορτάζει τα 150 έτη με ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και ανοίγει στο κοινό τις πόρτες της μεγαλύτερης κάβας κρασιών στον κόσμο, που φιλοξενεί 350.000 φιάλες.

Η κάβα του Hôtel de Paris Monte-Carlo, που άνοιξε για πρώτη φορά το 1874, θα φιλοξενήσει μια σειρά από δείπνα και masterclasses σε συνεργασία με οινοποιεία και κτήματα σαμπάνιας από όλη τη Γαλλία για να γιορτάσει την επέτειο. Επιπλέον, η κάβα του Hôtel de Paris Monte-Carlo ανανεώνει την παράδοση παραγωγής της για να λανσάρει το Grande Champagne Premier Cru de Cognac, ένα κονιάκ XO Extra Old ποιότητας Champagne Cognac. Οι master sommeliers του Monte-Carlo Société des Bains de Mer, του θέρετρου που στεγάζει το ξενοδοχείο, επέλεξαν σπάνιες σοδειές οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για το λανσάρισμα του κονιάκ για τον εορτασμό της επετείου. Το κονιάκ θα είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο του 2024 στα μπαρ του resort Monte-Carlo Société des Bains de Mer, στα κελάρια του Hôtel de Paris και στην μπουτίκ του Casino de Monte-Carlo.

Η κάβα του ξενοδοχείου του Μονακό είναι η μεγαλύτερη κάβα ξενοδοχείου στον κόσμο, η οποία λαξεύτηκε στο βράχο κάτω από το παλάτι τον Ιανουάριο του 1874 κατόπιν αιτήματος της Marie Blanc, συζύγου του François Blanc, ιδρυτή του Monte-Carlo Société des Bains de Mer. Το ίδιο το κελάρι καταλαμβάνει πάνω από 1.500 τ.μ. και φιλοξενεί πάνω από 350.000 φιάλες σε 1,5 χιλιόμετρο, με περίπου 6.000 διαφορετικές ετικέτες.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Τα masterclasses και τα δείπνα που προσφέρονται επίσης στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος θα περιλαμβάνουν κρασιά από το Μπορντό, τη Βουργουνδία, τις κοιλάδες του Ροδανού και του Λίγηρα, καθώς και από τη Καμπανία. Τα μπουκάλια που επιλέχθηκαν έχουν επιλεγεί για να συμπληρώνουν την υπάρχουσα λίστα κρασιών και να αναδεικνύουν την κληρονομιά των κελαριών, αναφέρουν εκπρόσωποι του ξενοδοχείου. Για να συμπέσει με την 150η επέτειο, τα κελάρια υποβάλλονται σε ένα έργο ανακαίνισης σε δύο στάδια, ξεκινώντας με μια νέα είσοδο, υποδοχή και αίθουσα γευσιγνωσίας, που σχεδιάστηκε με την εταιρεία Moinard. Η δεύτερη φάση προγραμματίζεται μεταξύ Νοεμβρίου 2024 και Μαρτίου 2025.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά κρασιού της Πολωνίας έχει υποστεί σημαντική μεταμόρφωση. Μεταξύ 2018 και 2022, η αξία των πωλήσεων κρασιού σταφυλιών αυξήθηκε κατά...

REPORTS

Tην αφαίρεση πτητικών ενώσεων που προκαλούνται από τον καπνό πυρκαγιάς και δημιουργούν δυσάρεστα αρώματα και γεύση στο κρασί, υπόσχεται μια νέα μελέτη.

REPORTS

Καθώς το 2024 πλησιάζει στο τέλος, το παγκόσμιο εμπόριο κρασιού δείχνει να βρίσκεται σε επισφαλή θέση και να αγωνίζεται να ανακτήσει τη βάση του....

REPORTS

Αύξηση κατέγραψαν οι εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών το πρώτο εξάμηνο του 2024, σε αντίθεση με τα διεθνή δεδομένα που δείχνουν πτωτική τάση της...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε δύσκολη εξίσωση που απαιτεί να συνεκτιµηθούν πολύ περισσότεροι παράγοντες, από την προφανή ανάγκη να ληφθούν άµεσα µέτρα για το µετριασµό των επιπτώσεών της,...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Την διενέργεια φθινοπωρινών ψεκασμών μετά τον τρύγο με σκοπό να περιοριστούν οι διαχειμάζουσες μορφές των παθογόνων του περονόσπορου και του ωιδίου συνιστούν οι γεωπόνοι...

REPORTS

Η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ξηρασίας και οι συνέπειες που συνεπάγονται αυτής έδειξε το πρόσωπο της στον φετινό μισακό τρύγο, υπογραμμίζοντας διαρθρωτικές αδυναμίες και κινήσεις...

REPORTS

Στην κυριότητα του Kτήματος ΑΛΦΑ πέρασε το εμβληματικό οινοποιείο Μπουτάρη, επεκτείνοντας την δραστηριότητα της εταιρείας στον ΠΟΠ Αμύνταιο και την ΠΟΠ Σαντορίνη και εδραιώνοντας...