Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Εβδομάδα Κρασιού του Μιλάνου επανέρχεται με μακρά επίγευση

Η Εβδομάδα Κρασιού του Μιλάνου (MWW) επιστρέφει για πέμπτη χρονιά, από τις 8 έως τις 16 Οκτωβρίου και θα λάβει χώρα πολύ πέρα από την ιταλική μητρόπολη…

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών, η πόλη άνοιξε ξανά και θα γίνει διεθνής κόμβος για την παγκόσμια οινική κοινότητα. Μεταξύ των εκατοντάδων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλο το Μιλάνο, με κρουαζιέρα στα κανάλια με το πλοίο Chianti Wine Boat, αλλά και οινογευσία στη σκιά του Duomo.

Πράγματι, ολόκληρες γειτονιές θα μεταμορφωθούν για να παρουσιάσουν το καλύτερο ιταλικό κρασί. Έξι από αυτές τις συνοικίες, σε συνδυασμό με τόσες ιταλικές κοινοπραξίες κρασιού, θα παρουσιάσουν ό,τι έχει να προσφέρει κάθε ονομασία, με περιπετειώδεις γευσιγνωσίες, ζωντανές παραστάσεις και άλλες ειδικές εκδηλώσεις στο κατάστημα. Τα μπαρ και τα εστιατόρια σε όλο το Μιλάνο θα έχουν επίσης ειδικά μενού, από εκλεκτό φαγητό μέχρι ρουστίκ μαγειρική, σχεδιασμένα για να γιορτάσουν τη σχέση μεταξύ κρασιού και φαγητού.

Παράλληλα, δύο μεγάλα κεντρικά γραφεία MMW στην πόλη, το ιστορικό Palazzo Serbelloni και το Palazzo Bovara, και τα δύο στο Corso Venezia, θα φιλοξενήσουν εκατοντάδες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και δικτύωσης. Θα διοργανώνουν επίσης το μεγαλύτερο συνεχόμενο πρόγραμμα της Ιταλίας με masterclasses, φόρουμ, βραβεία βιομηχανίας και πολλά άλλα, Όλα αυτά μπορεί να είναι πολλά για να τα διαχειριστεί κανείς για αυτό, η εφαρμογή “W” της MWW θα σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε, παρέχοντας ταυτόχρονα αποκλειστικό περιεχόμενο από την εκδήλωση.

Χάρη στην υποστήριξη του Ιταλικού Οργανισμού Εμπορίου και του Υπουργείου Εξωτερικών, η έκδοση του 2022 θα είναι επίσης η πρώτη που θα έχει μια μεγάλη αντιπροσωπεία ξένων αγοραστών, οινικές αρχές και Τύπου, τοποθετώντας την εκδήλωση στην παγκόσμια σκηνή.

Αλλά για όσους δεν μπορούν να φτάσουν στη Λομβαρδία, υπάρχει ένα διεθνές πρόγραμμα εκδηλώσεων για να σηματοδοτήσει την περίσταση. Οκτώ πόλεις σε έξι χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδάς, Χονγκ Κονγκ, Κίνα και Ιαπωνία) θα φιλοξενήσουν γευσιγνωσίες και άλλες εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος της MWW, Federico Gordini, λέει: «Όλος ο κόσμος του κρασιού είναι προσκεκλημένος να έρθει μαζί μας. Αυτή είναι η χρονιά για να ζήσεις όλα όσα έχει να προσφέρει το Μιλάνο».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.