Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μεγάλα Château στηρίζουν οινοπαραγωγούς θύματα πολέμου

Το Ίδρυμα Gérard Basset συνεργάζεται με την Artémis Domaines- μητρική εταιρία μεγάλων Château του Μπορντώ, για να προσφέρει τις υποτροφίες «The Golden Vines-Victims of Conflict Scholarships» σε ειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου, που έχουν πληγεί από γεωπολιτικές  συγκρούσεις ή είναι θύματα πολέμου.

Στους επιτυχόντες μελετητές θα προσφερθούν έξι μήνες αμπελουργικής και αμπελουργικής εκπαίδευσης στα αριστοκρατικά κτήματα της Artémis Domaines, στην οποία ανήκουν τα Château Latour (Μπορντό), Clos de Tart (Βουργουνδία), Domaine d’Eugénie (Βουργουνδία), Château Grillet (Ροδανός) και Eisele Vineyard (Καλιφόρνια).

Υπάρχουν πέντε θέσεις υποτροφιών που προσφέρονται, η καθεμία αξίας έως £17.000/$21.500. Αυτά θα χρηματοδοτηθούν τόσο από την Artémis Domaines όσο και από το Ίδρυμα Gérard Basset σε συνεργασία με την Liquid Icons, την εκδοτική και ερευνητική εταιρεία που συνιδρύθηκε από τον αείμνηστο σομελιέ.

Η κριτική επιτροπή για τις αιτήσεις για υποτροφίες θα περιλαμβάνει τους Ian Harris MBE DipWSET, Hélène Génin (τεχνική διευθύντρια στο Château Latour) και Jean Garandeau (Artémis Domaines).

Κριτήρια για την υποβολή αίτησης για υποτροφίας για θύματα συγκρούσεων, σύμφωνα με τον ιστότοπο της αίτησης:

-επαγγελματίας του κρασιού που έχει επηρεαστεί από μια γεωπολιτική σύγκρουση

-μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο

-πρέπει να εργάζεται ήδη στον κλάδο του κρασιού με τα κατάλληλα προσόντα, συμπεριλαμβανομένου, ενδεικτικά, του διπλώματος προχωρημένου τεχνικού αμπελουργίας/ οινολογίας

-να έχει προηγούμενη εμπειρία εργασίας σε αμπελώνα ή οινοποιείο

-καλή διαχείριση αγγλικής και γαλλικής γλώσσας

Ο Frédéric Engerer, Διευθύνων Σύμβουλος της Artémis Domaines, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με το Ίδρυμα Gérard Basset και το Liquid Icons για να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας στον κλάδο των οποίων οι ζωές και τα μέσα διαβίωσης έχουν καταστρέψει τόσο πολύ, δίνοντάς τους την ευκαιρία να σταθούν ξανά στα πόδια τους και επωφεληθείτε από τις απίστευτες ευκαιρίες μάθησης που θα έχουν στα μεγάλα κτήματα που έχουμε την τύχη να κατέχουμε και να διαχειριζόμαστε».

Οι αιτήσεις είναι πλέον ανοιχτές. Το παράθυρο της αίτησης κλείνει στις 4 Ιουλίου 2022.

Το Ίδρυμα Gérard Basset ιδρύθηκε προς τιμήν του αείμνηστου, παγκοσμίου φήμης σομελιέ Gérard Basset OBE MW MS, για να αντιμετωπίσει τα πιο πιεστικά ζητήματα της οινοποιίας μέσω της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της καθοδήγησης.

Το Ίδρυμα Gérard Basset και το Liquid Icons έχουν ξεκινήσει στο παρελθόν μια σειρά από άλλες υποτροφίες με στόχο τη βελτίωση της ποικιλομορφίας στη βιομηχανία κρασιού.

Πηγή: Decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...