Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.) ενημερώνει ότι ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα με επιτυχία τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Μανωλόπουλος

Η Agrenda συγχαίρει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και τον νεοεκλεγή πρόεδρο Αναστάσιο Κανέλλη, που διαδέχεται τον Παναγιώτη Μανωλόπουλο έπειτα από μακρόχρονη πορεία στη διοίκηση του Συνδέσμου.

Κατά την σύσταση σε σώμα ορίστηκαν οι θέσεις των εκλεγμένων μελών ως εξής:

Πρόεδρος: Αναστάσιος Κανέλλης

Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Μανωλόπουλος

Γενική Γραμματέας: Χρύσα Γριμπάμπη

Αναπληρώτρια Γραμματέας: Ιωάννα Βαμβακούρη

Ταμίας: Σπυριδούλα Σουπιώνη

Μέλη: Δημήτριος Σκουτέλας

Αλέξανδρος Τζαχρίστας

Ο νέος πρόεδρος, Αναστάσιος Κανέλλης, δηλώνει στην Agrenda ότι ο ίδιος εκ μέρους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, επιθυμεί να συνεχίσει να είναι στο πλευρό των οινολόγων ενώ διαβεβαιώνει ότι η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. με τη νέα σύστασή της θα φανεί χρήσιμη στις εξελίξεις του κλάδου μέσα από σεμινάρια, δράσεις και επιτροπές ανά περιοχή.

Προφίλ της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.) ιδρύθηκε στις 19 Ιουνίου 1999, έχει έδρα την Αθήνα και διοικείται από εκλεγμένο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο που αλλάζει ανά διετία.

Είναι Επαγγελματικό και Επιστημονικό Σωματείο που σκοπός του είναι:

• Η ενεργός παρουσία στα Ελληνικά Οινολογικά δρώμενα, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αναγκών του κλάδου και την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την αμπελοοινική παραγωγή

• Η συμβολή σε θέματα που αφορούν την άσκηση του επαγγέλματος και την εκπαίδευση των Οινολόγων – Τεχνολόγων Ποτών

• Η συμβολή στη μελέτη και σύνταξη νόμων και διατάξεων σχετικά με την άσκηση του επαγγέλματος, την αμπελοοινική παραγωγή και την εκπαίδευση

• Η θεμελίωση και ανάπτυξη της συναδελφικότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της

• Η συμμετοχή σε φορείς ελέγχου και πιστοποίησης της ποιότητας των οίνων και των αλκοολούχων ποτών

• Η ανάπτυξη σχέσεων και η συνεργασία με άλλους επιστημονικούς συλλόγους σε Ελλάδα και εξωτερικό

• Η διαρκής παρακολούθηση των Τεχνολογικών και Επιστημονικών εξελίξεων στον χώρο της Οινολογίας, Τεχνολογίας Ποτών, της Αμπελολογίας, και της Ζυθοποιίας

• Η ενημέρωση και εκπαίδευση των Οινολόγων – Τεχνολόγων Ποτών στη διαρκώς εξελισσόμενη Οινολογική Επιστήμη και Τεχνολογία

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. συμμετέχει σαν εμπειρογνώμονας σε Νομοπαρασκευαστικές Ομάδες των υπουργείων Αγροτικής Πολιτικής και Παιδείας, του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.) αλλά και του διεθνούς προγράμματος “Wine in Moderation” στις Βρυξέλλες. Ανήκει στα συνδεδεμένα μέλη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.).

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. έχει στο ενεργητικό της πολλές δράσεις μεταξύ των οποίων την οργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων για επαγγελματίες (Οργανοληπτικά Ελαττώματα Οίνων, Οργανοληπτικά Ελαττώματα Μπίρας, Επίδραση της Δρυός στα Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά των Οίνων, Αμπελουργικές Ζώνες, Έλεγχος της Αγοράς του Αμπελοοινικού Τομέα κ.α.), διαγωνισμών για την βράβευση προϊόντων/εταιρειών προμηθευτών του αμπελοοινικού κλάδου, ενώ παράλληλα έχει καταθέσει προτάσεις για τα επαγγελματικά δικαιώματα των οινολόγων, τη διαμόρφωση της νομοθεσίας του αμπελοοινικού κλάδου και τα προγράμματα σπουδών οινολογικής εκπαίδευσης.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη δηµιουργία Οµάδας Παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγµή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης...

REPORTS

Τα ήδη γνωστά κρασιά νέας εσοδείας καθώς και μία νέα κυκλοφορία, ένα ροζέ από την ποικιλία Νεγκόσκα υπό το Μικρό Κτήμα Τίτου, παρουσίασε στο...

REPORTS

To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς...

REPORTS

Την όλο και πιο ώριμη εικόνα της εγχώριας οινοποιίας αλλά και τις επίμονες αναζητήσεις των νέων κυρίως οινοποιών σε καινούργια μονοπάτια, με σπάνιες ποικιλίες...