Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ειδικές διακρίσεις για το μονοποικιλιακό ξινόμαυρο του Α.Σ.Ε.Π.Α

Πραγματοποιήθηκε στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη ο 24ος διαγωνισμός “Thessaloniki Wine and Spirits Trophy” με 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες – κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine και Master Sommeliers, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου, χωρισμένοι σε 6 επιτροπές, δοκίμασαν 952 δείγματα, από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το Οινοποιείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου, Amyntas Wines κατέκτησε ‘’ Ειδική Διάκριση στον καλύτερο ΞΗΡΟ ΕΡΥΘΡΟ ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟ ΟΙΝΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ’’, 2 χρυσά μετάλλια & 2 ασημένια μετάλλια.

Συγκεκριμένα το Οινοποιείο έλαβε :

  • Ειδική Διάκριση στον καλύτερο ΞΗΡΟ ΕΡΥΘΡΟ ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟ ΟΙΝΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ Αμύνταιον Ερυθρός Επιλεγμένος Reserve Α.Σ.Ε.Π. Αμυνταίου 2020 Π.Ο.Π. Αμύνταιο.

Βραβευμένα – Μετάλλια

  • ΧΡΥΣΟ Αμύνταιον Ερυθρός Επιλεγμένος Reserve Α.Σ.Ε.Π. Αμυνταίου 2020 Π.Ο.Π. Αμύνταιο
  • ΧΡΥΣΟ Αμύνταιον Rose Sec Α.Σ.Ε.Π. Αμυνταίου 2021 Π.Ο.Π. Αμύνταιο Αφρώδης Ροζέ
  • ΑΣΗΜΕΝΙΟ “Ξ” Ροζέ Ημίξηρο – Ξινόμαυρο Α.Σ.Ε.Π. Αμυνταίου 2022 Π.Γ.Ε.Φλώρινα Ροζέ
  • ΑΣΗΜΕΝΙΟ Αμύντας Blanc de Noir Sec Α.Σ.Ε.Π. Αμυνταίου2022 Επιτραπέζιος Οίνος Λευκός

H Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου, συγχαίρει την χημικό – οινολόγο MSc Μαρία Τσιβίκη καθώς και όλη την ομάδα του Οινοποιείου για την μεγάλη τους επιτυχία και καταξίωση.

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ιστορικό οινοποιείο της βορειότερης αµπελουργικής ζώνης της Ελλάδας κάνει την εµφάνισή του, το µακρινό 1959. Το συνεταιριστικό οινοποιείο της περιοχής αποτέλεσε την αρχή...

REPORTS

Στην εξαγορά του οινοποιείου της πρώην ΕΑΣ Αμυνταίου προχωράει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμυνταίου μέσα από επένδυση συνολικού ύψους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ που ενισχύεται από...

REPORTS

Τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των οίνων της σειράς Πετραία Γη διαμορφώνει ο συνδυασµός των ποικιλιών Sauvignon Blanc, Merlot και Syrah, ποικιλίες που αναδεικνύει το terroir...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.