Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δεύτερο έτος για την καμπάνια «ENOS» που θέλει υπεύθυνη κατανάλωση οίνου

Τα ζητήματα που αφορούν στο επώνυμο ελληνικό κρασί και τις προσπάθειες προώθησης του στην εγχώρια και διεθνή αγορά θα βρεθούν στο επίκεντρο συνέντευξης τύπου την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, με αφορμή την έναρξη του δεύτερου έτους καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «ENOS» που αφορά στη λελογισμένη κατανάλωση.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «ENOS», υλοποιείται στα πλαίσια του διετούς προγράμματος «Ενημέρωση στα Κράτη Μέλη για τους Οίνους ΠΟΠ – ΠΓΕ και την λελογισμένη κατανάλωση οίνων με χώρες στόχους Ελλάδα και Γερμανία».
Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κύριος Κωνσταντίνος Ευσταθίου και η Διευθύντρια της ΕΔΟΑΟ κυρία Μαρία Τριανταφύλλου, ο Master of Wine κύριος Κωνσταντίνος Λαζαράκης και ο Managing Director της AMUSE κύριος Βασίλης Μεντζελόπουλος.
Ο κύριος Ευσταθίου και η κυρία Τριανταφύλλου θα παρουσιάσουν από κοινού το Πρόγραμμα Δράσης της ΕΔΟΑΟ για την πρώτη, πολύ επιτυχημένη χρονιά, κάνοντας απολογισμό των δράσεων που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, αλλά και το πρόγραμμα για το δεύτερο έτος, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις, Ημερίδες, Γευστικές Δοκιμές, Masterclasses, webinars, podcasts και άλλα. Την παρουσίαση των βασικών επικοινωνιακών υλικών και δράσεων υποδομής της καμπάνιας «ENOS», για την οποία η εταιρεία AMUSE κέρδισε το αργυρό βραβείο στα Event Awards στην κατηγορία Roadshow, θα κάνει ο Managing Director της εταιρείας κύριος Βασίλης Μεντζελόπουλος. Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Greek Wine Academy και τα σεμινάρια κατάρτισης σε σχολές εστίασης και τουρισμού θα μιλήσει ο Master of Wine κύριος Κωνσταντίνος Λαζαράκης.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τη λελογισμένη κατανάλωση επώνυμου οίνου, καθώς και το Ενωσιακό καθεστώς που διέπει τους οίνους με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Η υλοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της ΚΟΑ Οίνου και συγκεκριμένα το μέτρο «Ενημέρωση στα Κράτη μέλη» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στόχος είναι να αναδειχθούν τα εγγενή, ανώτερα χαρακτηριστικά των υπό ενημέρωση οίνων, η εφαρμογή των αυστηρών ευρωπαϊκών κανόνων που διέπουν την παραγωγή και την εμπορία, καθώς και η εφαρμογή πρότυπης αμπελουργίας όπου καλλιεργούνται οι οίνοι ενδιαφέροντος.
Το πρόγραμμα φιλοδοξεί, επίσης, να παράσχει στους επαγγελματίες του οίνου πληροφορίες και εργαλεία για την παρουσίαση του κρασιού με υπευθυνότητα, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών αμπελουργικών περιοχών, αλλά και των γηγενών ποικιλιών, σε μια προσπάθεια να καθιερώσει τους ελληνικούς οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ στον παγκόσμιο οινικό χάρτη και να συνδέσει τον ελληνικό οίνο με την ισχυρή πολιτιστική ελληνική ταυτότητα.
 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.