Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Έως 29 Μαρτίου συμμετοχή στον Global Cabernet Sauvignon Master για την τοπ έκφραση

Αν το Cabernet Sauvignon ήταν άτομο, θα ήταν ένας χαρισματικός ηγέτης: υπάρχει λόγος που αποκαλείται ο βασιλιάς των σταφυλιών.

Τις κορυφαίες οινικές εκφράσεις της βασικής ποικιλίας σταφυλιών σε όλο τον κόσμο, Cabernet Sauvignon θα ψάξει να βρει ο διεθνής διαγωνισμός Global Cabernet Sauvignon Master, που επιστρέφει για 12 χρονιά, με τις συμμετοχές ανοιχτές έως τις 29 Μαρτίου. Η εκδήλωση γιορτάζει τη διαφορετικότητα του «βασιλιά των σταφυλιών» και προσφέρει μια σημαντική ώθηση μάρκετινγκ για τους νικητές.

Καλλιεργημένο σε 341.000 εκτάρια, το Cabernet Sauvignon είναι ευρέως αναγνωρισμένο στους καταναλωτές.

Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι ένας τέτοιος βασιλιάς δεν χρειάζεται επιπλέον μάρκετινγκ. Το όνομά του μιλάει από μόνο του. Η εν λόγω ποικιλία σταφυλιών φυτεύεται σχεδόν σε κάθε οινοπαραγωγική χώρα και εκφράζεται σε μια τεράστια ποικιλία στυλ, από το κλασικό Μπορντό έως το τολμηρό Napa Cabs, αναδεικνύοντας έτσι την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα αυτής της δημοφιλής ποικιλίας σταφυλιών.

Επιστρέφοντας για τη δωδέκατη έκδοσή του το 2024, ο διαγωνισμός Global Cabernet Sauvignon Masters στοχεύει να βρει τις κορυφαίες εκφράσεις αυτής της βασικής ποικιλίας σταφυλιών σε όλο τον κόσμο. Το Global Cabernet Sauvignon Masters είναι ανοιχτό σε όλες τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon ή μείγματα με τουλάχιστον 50% Cabernet Sauvignon.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων των κριτών πρόκειται να συνέλθει εκ νέου τον Απρίλιο, με το δύσκολο έργο της επιλογής των κορυφαίων κρασιών. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού drinks business και στην ηλεκτρονική τους πλατφόρμα. Οι οινοπαραγωγοί βλέπουν την εκδήλωση ως μια ευκαιρία να διαφοροποιήσουν τα κρασιά τους σε μια ασυνήθιστη αγορά. Η απόκτηση ενός βραβείου στο Global Cabernet Sauvignon Masters είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, παρέχοντας ουσιαστική ώθηση στο μάρκετινγκ και αναγνώριση μεταξύ των καταναλωτών και των ομολόγων του κλάδου. Ο διαγωνισμός του προηγούμενου έτους παρουσίασε μια σειρά από υψηλής ποιότητας κρασιά Cabernet, ιδιαίτερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τη Χιλή.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...