Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Έρχεται το Σαββατοκύριακο του οινοτουρισμού στην Κρήτη

Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού  σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες», η οποία διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μελη τους.

Οι “Ανοιχτές Πόρτες” αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα. Στόχος της είναι η διοργάνωση «γεγονότων» με επίκεντρο το κρασί από κάθε επισκέψιμο οινοποιείο, τα οποία θα αποτελέσουν αφορμή για τη γνωριμία των καταναλωτών με τους οινοπαραγωγούς.

Το Σάββατο 28 Μαΐου και την Κυριακή 29 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Ελλάδας και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με πλούσια δώρα και άλλες εκπλήξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στα οινοποιεία το διήμερο 28-29 Μαΐου θα είναι ελεύθερη.

Προγραμματίστε από τώρα τη δική σας απόδραση και χαράξτε τη δική σας οινική διαδρομή. Σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε, περιηγηθείτε στην ελληνική ύπαιθρο και επισκεφτείτε ένα ή και περισσότερα οινοποιεία. Μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, απολαύστε το τοπίο που διαμορφώνουν οι αμπελώνες, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά.

Οινοποιεία που συμμετέχουν στις Ανοιχτές Πόρτες

  1. Οινοποιείο Αμαργιωτάκη
  2. Οινοποιείο Αγγελάκη
  3. Οινοποιείο Αλεξάκη
  4. Οινοποιείο Νίκος Γαβαλάς
    (Το οινοποιείο Νίκου Γαβαλά θα συμμετέχει μονο την Κυριακή 29 Μαΐου 2022)
  5. Οινοποιείο Silva – Δασκαλάκη
  6. Οινοποιείο Διαμαντάκη
  7. Οινοποιείο Διγενάκη
  8. Οινοποιείο DAF Wines Δουλουφάκη Φερενίκη
  9. Οινοποιείο Δουλουφάκη
  10. Οινοποιείο της ΕΑΣΗ
  11. Οινοποιείο Ευφροσύνη
  12. Οινοποιείο Ζαχαριουδάκη
  13. ΙΔΑΙΑ Οινοποιητική
  14. Οινοποιείο Καραβιτάκη
  15. Οινοποιείο Κλάδος
  16. Οινοποιείο Κουρκουλού
  17. Οινοποιείο Λυραράκη
  18. Οινοποιία Μανουσάκη
    (Η Οινοποιία Μανουσάκη θα συμμετάσχει στις ανοικτές πόρτες. Θα προσφέρονται 3 κρασιά και θα είναι ανοικτά 12 μμ με 24:00)
  19. Οινοποιείο Μεταξάρη
  20. Οινοποιείο ΜΙΝΩΣ – Μηλιαράκη
  21. Οινοποιείο Μπουτάρη – Scalarea Estate
  22. Οινοποιείο Ντουράκη
  23. Κτήμα Πατεριανάκη
  24. Οινοποιείο Τιτάκη
  25. Οινοποιείο Χαραλαμπάκη

    winesofcrete.gr

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.