Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ένα όραμα για το ποιοτικό σύγχρονο κρασί από την οικογένεια Χαρτοδιπλωµένου

Η οικογένεια Χαρτοδιπλωµένου ασχολείται από πολύ παλιά µε την καλλιέργεια του αµπελιού. Πρώτος ο παππούς Ηρακλής στα 1897 φυτεύει, καλλιεργεί αµπέλια, οινοποιεί και εµπορεύεται το κρασί στην ταβέρνα του.

Στη σύγχρονη εποχή η οικογένεια καλλιεργεί αµπελώνες από το 1960. Σαν συνέχεια έρχεται η ίδρυση του οινοποιείου το 2012 δίνοντας προσοχή στην οινοποίηση και στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών µε τεχνικές όπως η προζυµωτική εκχύλιση και η ψυχρή ζύµωση, παράγει ποιοτικά κρασιά, επιτραπέζια και ποικιλιακά.

Ξεφυλλίστε το τεύχος 38 του WineTrails

 

 

Aκάτιο Λευκός – Οίνος Λευκός Ημίξηρος 12,5% vol (Λευκό Μοσχάτο)

Με τη σύγχρονη λευκή οινοποίηση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία δημιουργήθηκε το Λευκό Ημίξηρο Ακάτιο που θα συντροφεύσει κάθε γευστικό ταξίδι. Με χρώμα ανοιχτοκίτρινο, κομψά αρώματα φρούτων, λευκών ανθέων και νότες τριαντάφυλλου, με γεύση ισορροπημένη, όμορφα γλυκιά και όξινη ταυτόχρονα. Ταιριάζει με κοτόπουλο και γλυκόξινες σάλτσες, δροσερές φρουτοσαλάτες, αλλά και μόνο του ως απεριτίφ, ιδανικά στους 8-10o C.

 

Aκάτιο Ροζέ – Οίνος Ροζέ Ημίγλυκος 12,5% vol. (Syrah)

Έντονα λαµπερό, ρόδινο χρώµα. Πολύπλοκο αρωµατικό σύνολο µε νότες κερασιού και µαρµελάδας φράουλα. Γεύση γεµάτη, ισορροπηµένη, µε απολαυστική επίγευση. Η ηµίγλυκη ροζέ εκδοχή της ποικιλίας Syrah σερβίρεται στους 10-12οC, µε δροσερές σαλάτες, ζυµαρικά, πίτσες αλλά και µόνο του ως απεριτίφ.

 

Aκάτιο Ερυθρός – Οίνος Ερυθρός Ημίγλυκος 13% vol.  (Merlot)

Λαμπερό ρουμπινί χρώμα με πληθωρικό μπουκέτο ώριμων μικρών κόκκινων φρούτων. Πλούσια γεμάτη γεύση με επίγευση μαρμελάδας κεράσι. Σερβίρεται στους 12-15οC μόνο του ή και με αρνάκι κατσαρόλας με σύκα, με πικάντικα πιάτα της ασιατικής κουζίνας, ψωμιά με μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς.

 

Ήδος Ερυθρός – Οίνος Ερυθρός Ξηρός 13% vol. (Merlot)

Η κλασική ερυθρή οινοποίηση του βασιλιά Cab. Sauvignon και του µοναδικού Merlot δίνει ένα κρασί µε βαθύ πορφυρό χρώµα και πλούσια αρωµατική ένταση µεγάλης πολυπλοκότητας µε νότες βατόµουρου, αγριοκέρασου. Η γεύση είναι απαλή, µε αρώµατα ζουµερών κόκκινων φρούτων, µεγάλης διάρκειας. Σερβίρεται στους 16-18οC µε µπιφτέκια στη σχάρα, κόκκινα κρέατα, ζυµαρικά µε κόκκινες σάλτσες και αλλαντικά.

 

Ήδος Λευκός – Οίνος Λευκός Ξηρός 13% vol. (Μαλαγουζιά)

Η απολαυστική Μαλαγουζιά µε πλούσια αρωµατική και γευστική ένταση είναι καρπός των ιδιόκτητων αµπελώνων. Τα ζουµερά φρούτα και η τραγανή οξύτητα την καθιστούν ιδανικό συνοδευτικό για χορτόπιτες, θαλασσινά, ψάρια, ποικιλίες ορεκτικών.

Ήδος Ροζέ – Οίνος Ροζέ Ξηρός 12,5% vol. (Μοσχοφίλερο)

Αρωµατικό µπουκέτο φρεσκοκοµµένων φρούτων και λουλουδιών. Γεύση δροσερή µε πλούσια φρουτώδη επίγευση. Σερβίρεται στους 10-12οC µόνο του ή και µε ορεκτικά, µαλακά τυριά, αλλαντικά, µακαρονάδες µε ελαφριές σάλτσες, ζυµαρικά, λαδερά.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Νέα διοίκηση προέκυψε στην Ένωση των Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου, με τον Άρη Τσέλεπο να τοποθετείται μετά από ομόφωνη απόφαση ως νέος πρόεδρος...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Στο Asti, μια ήσυχη ιταλική ορεινή πόλη, βρίσκεται το Azienda Agricola Montefiorito, ένα μοναστήρι που έγινε ιδιωτικό κτήμα με το παλαιότερο κτήριο του που...