Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ένα «πυρίμαχο» σπίτι αποκαλύφθηκε στη οινική επικράτεια της Καλιφόρνια

Ο λόγος για την κατασκευαστική εταιρεία Dvele, όπου αποκάλυψε ένα σπίτι που μπορεί να ξαναχτιστεί σε ένα μήνα μετά από μια πυρκαγιά και το οποίο έχει σε μεγάλο βαθμό πυρίμαχο εξωτερικό.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Μια εταιρεία στην Καλιφόρνια ισχυρίζεται ότι έχει σχεδιάσει ένα σπίτι, που δεν είναι μόνο πυρίμαχο, αλλά και «ανθεκτικό στο κλίμα». Η δημιουργία παρουσιάστηκε στη Santa Rosa, στην καρδιά της κομητείας Sonoma της Καλιφόρνια, μια περιοχή που υπέστη καταστροφικές πυρκαγιές πριν από πέντε χρόνια.

Αρχικά, η ιδέα πίσω από την καινοτομία ήταν να σχεδιαστεί ένα ακίνητο, που θα μπορούσε να ανεγερθεί με ταχύτητα σε περίπτωση που ένα σπίτι είχε καταρρεύσει από πυρκαγιά. Ένα πλήρες σπίτι θα σταλεί σε κομμάτια, θα ανυψωθεί με γερανό και θα συναρμολογηθεί σε ένα τελειωμένο σπίτι και η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου ένα μήνα από την υποβολή της παραγγελίας μέχρι την ολοκλήρωση.

«Εκεί που βρίσκεται η βάση μας στη Santa Rosa κάηκε από την πυρκαγιά του 2017, έτσι προσπαθήσαμε να ξαναχτίσουμε από την αρχή ένα μεγάλο μέρος αυτής, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια», είπε ο Kellan Hannah, διευθυντής ανάπτυξης της Dvele , ο οποίος οραματίστηκε και το έργο.

Οι εξωτερικές επιφάνειες είναι «σε μεγάλο βαθμό ανθεκτικές στη φωτιά» και τα ηλιακά πάνελ και μια εφεδρική μπαταρία προστατεύουν από διακοπή ρεύματος σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ένα προηγμένο σύστημα εξαερισμού λέγεται, ότι φιλτράρει τον καπνό και ανακυκλώνει τον αέρα του δωματίου.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό είναι η ικανότητα του σπιτιού να παρακολουθεί μόνος του για σημάδια προβλήματος, αναφέρει το CBS News, Bay Area. Τριακόσιοι αισθητήρες ενσωματωμένοι στους τοίχους, ηλεκτρικά, συστήματα νερού και HVAC παρακολουθούν πράγματα όπως η θερμοκρασία, τα επίπεδα υγρασίας ακόμα και η κατάσταση των φίλτρων αέρα ή νερού. Εάν το επιθυμείτε, το σπίτι μπορεί αυτόματα να προγραμματίσει εργολάβους για τη διευκόλυνση των επισκευών.

«Είναι τόσο καινοτόμο που, ακόμη και σε τρία ή τέσσερα ή πέντε χρόνια από τώρα, όταν άλλοι κατασκευαστές έχουν φτάσει σε αυτό που πιστεύουν ότι είναι φουτουριστικό, θα είμαστε ακόμη πιο μπροστά», σημείωσε η Hannah στο CBS News.

Οι τιμές κυμαίνονται από 300.000 δολάρια ΗΠΑ για ένα «μικρό σπίτι στην πίσω αυλή» έως 3 εκατομμύρια δολάρια για ένα μεγαλύτερο ακίνητο-αμπελώνα.

Η Dvele υπερηφανεύεται για τους «υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονες του κλάδου» της που έχουν συγκεντρωθεί για να «καινοτομήσουν και να διαταράξουν πλήρως τον κλάδο της οικοδομής για να δημιουργήσουν τα πιο έξυπνα, πιο υγιεινά και βιώσιμα σπίτια στην αγορά».

Τέλος, τον Οκτώβριο φαίνεται πώς οι νέοι κανονισμοί πυρκαγιάς που εισήχθησαν στην Καλιφόρνια θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ανοικοδόμηση ορισμένων κτιρίων και εξοχικών σπιτιών, καθώς οι δρόμοι πρέπει πλέον να είναι αρκετά φαρδιοί ώστε να διασφαλίζεται ότι ένα πυροσβεστικό όχημα μπορεί να περιστρέφεται μέσα τους (και να περνά με ασφάλεια τα αυτοκίνητα που φεύγουν από την περιοχή Αυτός ο κανόνας μπορεί να αποκλείει την κατασκευή αγροτικών λωρίδων μονού τροχιάς που είναι πολύ στενές για να το υποστηρίξουν.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη δηµιουργία Οµάδας Παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγµή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης...

REPORTS

Τα ήδη γνωστά κρασιά νέας εσοδείας καθώς και μία νέα κυκλοφορία, ένα ροζέ από την ποικιλία Νεγκόσκα υπό το Μικρό Κτήμα Τίτου, παρουσίασε στο...

REPORTS

To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς...

REPORTS

Την όλο και πιο ώριμη εικόνα της εγχώριας οινοποιίας αλλά και τις επίμονες αναζητήσεις των νέων κυρίως οινοποιών σε καινούργια μονοπάτια, με σπάνιες ποικιλίες...